NIVEA WHITE OIL CLEAR SUMPAH BEST GILER!!


Assalamualaikum

NIVEA WHITE OIL CLEAR SUMPAH BEST GILER!! | hi! sapa sini ada masalah kulit berminyak? kita geng! sebenarnya kulit jenis berminyak ni ada bagusnya jugak sebab kulit nampak glowing ja takpayah pakai highlight pun :p tapi bila sampai satu tahap, berminyak teruk terus nak makeup pun takbest sebab nanti bercapuk. sha punya tahap muka berminyak tu sampai tahap muka nampak glowing je belum sampai part makeup jadi bercapuk tu.

sha memang jarang tukar cleanser sejak dah sesuai dengan garnier matcha (BACA SINI) tapi sha pakai tu sebab muka sha ada jerawat, alhamdulillah suits me very well sampai takdak sangat dah jerawat, eh ada jugak la tapi jarang la takmacam dulu. tapi haritu sha rasa garnier ni dah takleh work on my skin, sha pun cari la cleanser baru (act gatal tangan nak guna cleanser baru jugak). sha nampak cleanser nivea ni kat ig wany hasrita hahaha pastu teringin nak try, sha pun pi lah cari tapi mula mula tu beli yang salah haha, sha beli yang  Pearl White Caring Whip - actually yang ni untuk dry skin & sensitive skin hahaha sha pun pelik la asal muka jadi macam taak ok je, rupanya salah jenis. pastu terus beli yang sepatutnya

review nivea white oil clear

so here my 3rd tube of this cleanser haha tapi takguna lagi tapi alang dah keluar haritu saja beli. why i do love this cleanser - 

1. sumpah lembut gila! seronok je cuci muka 
2. rasa bersih hahaha gais ada je ok cleanser yang bilamana kita guna rasa takpuas takbersih kan?
3. buih dia banyak! tapi tak keringkan kulit
4. bau ok, takbusuk dan tak terlalu wangi
5. affordable! sha share cleanser dengan syazwan (adik) so sebulan 1 tube for RM14 something, oklah kan?
6. minyak kat muka dah kurang yay! dah takboleh goreng cekodok pakai minyak dimuka hahaha jk


korang boleh klik la untuk tumbesaran hehehe. kalau korang nak tau, kulit berminyak ni boleh akibatkan jerawat rajin naik tau? sebab pori pori kita tersumbat dek kerana lebihan minyak dimuka. dan antara sebab sebab muka berminyak pulak :-

1. makanan yang korang makan, makanan yang berminyak. 
2. salah pilih produk (tbh ni yang sha selalu buat hehe)
3. faktor keturunan
4. hormon takstabil
5. stress - that why sha selalu pesan kat kawan kawan jangan stress, positif je sentiasa hahaha


so korang raya dah nak dekat ni, mesti semua tengah struggle nakkan kulit muka yang elok kan, yelah nak selfie kot nanti #Aidilfitri2018 hahahaha so kena start jaga dari sekarang la, air kosong 3l sehari jangan lupa even puasa tau! btw korang nak tak sha share product yang boleh sembuhkan bibir kering

ps; bukan produk sponsor so semua diatas adalah pandangan sendiri

8 comments:

  1. Akak pun suka pakai Nivea..tapi dulu laa...ni dh tgok nivea ni rasa nak beli plak nivea...

    ReplyDelete
  2. Wanie pernah pakai Nivea skincare line tapi Wanie tak berapa nak minat rasa tight-feeling lepas cuci muka tu :D
    Sama la dgn Wanie, cuma Wanie lebih pada combination skin (oily kat T area, dry kat area pipi mcm tu)

    ReplyDelete
  3. mama baca tetiba terasa nak cuba lah pulak

    ReplyDelete
  4. kite baru nak start pakai nivea ni. dulu pernah pakai lepastu stop.

    ReplyDelete
  5. k.fiezz jenis kulit kombinasi..haritu dah serasi dengan nutox tapi saja tukar brand lain..Nanti nak guna balik hat Nutox tu...

    ReplyDelete
  6. k.fiezz jenis kulit kombinasi..haritu dah serasi dengan nutox tapi saja tukar brand lain..Nanti nak guna balik hat Nutox tu...

    ReplyDelete
  7. nak jugak lah try hehe. cleanser skrg tinggal sikit je lagi so boleh lah try ni. lagipun senang nak jumpa jugak. thanks btw!

    ReplyDelete
  8. Hi!!!!! Lama jugalah menghilang hahaha. Now try to aktif balik.. kutip mood blogging jap hahah

    ReplyDelete