RESEPI : UDANG GORENG SOS CAMPAK CAMPAK


Assalamualaikum

RESEPI : UDANG GORENG SOS CAMPAK CAMPAK | hi korang! macam mana second day puasa? ada yang kerja tak harini macam sha? huwaaaa. so semalam punya first sahur sha goreng telur je untuk syazwan dan sha telan oat je hahaha acah macam tahan la, ketaq weh ketaq. so pagi tadi sha pun masak la udang campak campak ni. sebab sha kena jugak makan nasi, takut ketaq lagi haha.

BAHAN - BAHAN :-

Udang 6 ekor (saiz boleh tahan besar jugakla)
Bawang putih & bawang merah - dipenyek lalu dihiris
Sos & kicap - secukup rasa
Garam - secukup rasa
Butter - untuk menumis


CARA - CARA MEMASAK

1. panaskan kuali dan cairkan butter
2. masukkan hirisan bawang putih dan merah
3. lepas naik bau, masukkan udang
4. masukkan sos dan kicap 
5. tambah garam
6. siap!


sebenarnya tak rancang pun nak share resepi ni kat blog tapi syazwan kata sedap dan dia kata sahur esok masak macam ni lagi hahaha sha apa lagi kembang semangkuk la kena puji :p sebab apa 6 ekor? sorang 3 ekor hahahaha ok bai!




12 comments:

  1. Senang nye sha. Nampak macam sambal rupanya sos je ye.menarik juga tu.

    ReplyDelete
  2. memasak ni senang je sebenarnya, kan. antara nak ngan tak nak ja. hehehehehehe

    ReplyDelete
  3. Yang campak2 tu yg sodap kannnn

    ReplyDelete
  4. walaupun main campak2 pun tapi tetap sedap gitu!

    ReplyDelete
  5. sedapnya...alergik tgk udang..alergik kalau tengok je..haha

    ReplyDelete
  6. sedapnya...alergik tgk udang..alergik kalau tengok je..haha

    ReplyDelete
  7. sedapnya...alergik tgk udang..alergik kalau tengok je..haha

    ReplyDelete