MASALAH RAMBUT GUGUR? ; TIADA LAGI DENGAN SENSEZ BEAUTY!


Assalamualaikum

MASALAH RAMBUT GUGUR? ; TIADA LAGI DENGAN SENSEZ BEAUTY! | Hi, sha percaya diantara pembaca pembaca di blog sha mesti ada/pernah mengalami masalah rambut gugur kan? tambahan pula macam sha yang bertudung ni, rambut takselalu dapat udara sepenuhnya haha mesti ada masalah rambut macam ; rambut berbau, rambut gugur, kelemumur, kulit kepala berupin. dan dulu masa zaman sekolah rambut berbuah! yelah kadang kadang taksempat nak keringkan rambut. sha pulak rambut jenis lebat jadi memang susah la nak keringkan betul betul.
tapi sebenarnya harini sha nak cerita pasal sha guna shampoo dari SENSEZ BEAUTY ni. lepas seminggu sha guna shampoo ni, sha ada nampak positif feedback gitu.  tapi sebelum tu sha nak share dulu sebab sebab kenapa rambut gugur ;-

1. Stress - sebenarnya bila stress semua benda tak okay, bukan setakat rambut ja gugur, muka naik jerawat, berat badan naik so elakkan stress ok? senyum :)

2. Kulit kepala bermasalah 

3. Jarang cuci rambut 

4. Selalu guna hair dryer

5. Ikat rambut terlalu ketat

6. Perubahan hormon

dalam semua semua sebab kenapa rambut gugur ni, banyak jugak yang sha buat hahaha kecuali yang hair dryer tu, seumur hidup sha takpernah lagi pakai hahaha :p kalau macam ikat rambut terlalu ketat tu sha selalu buat sebab sha takselesa kalau longgar hahaha T___T dan bila bukak ikatan tu rambut gugur takyah cakaplah banyak dia macam mana. ok back to topic, harini sha nak cerita pengalaman acewah guna shampoo dan conditioner dari sensez beauty.



sebenarnya masa mula mula bukak kotak pun dah boleh bau dah wangi dia macam mana, sampai taksabar nak balik try shampoo ni hehe. kalau korang nak tau shampoo ni pekat gila, walaupun rambut sha jenis tebal tapi sekali pump ja dah cukup nak shampoo satu kepala. overall sha bagi 5/5 bintang untuk shampoo ni sebab sha so in love dengan bau dia!!! <3 p="">

lepas dah bilas shampoo tu sha guna hair repair treatment dari sensez beauty pula ;-



sebenarnya sha sejenis yang taksuka guna conditioner sebab rasa macam tak memberi kesan kat rambut sha yang lebat ni haha tapi sha nak try jugak yang ni sebab bau dia wangi sangat! and yayyyyy! memang melembutkan rambut pastu kan takberminyak sangat sebab sesetengah conditioner kan dia macam berminyak sampai kat tapak tangan pun rasa tak selesa hahaha. overall sha bagi ; 4.5/5 bintang untuk this produk! dah la besar murah pulak uolls!



For more information visit SENSEZ BEAUTY FB : https://www.facebook.com/sensezbeauty/
If you want to purchase this product : https://www.lazada.com.my/shop/ecobliss


Check out the Sensez Beauty Mobile Truck!
Date: 30th March 2018-12th April 2018
Mobile Truck Location & Time: http://bit.ly/mobiletrucklocation
For more information, please visit: http://ecoblisslifesciences.com/sensezbeautytruck/






3 comments:

  1. Banyak juga produk under sensez ni ye. Rata2 semua bagi good review. Nak try lah nanti.

    ReplyDelete
  2. hi sha...rajib singgah blog kak nieyl..tq dear...
    wah..mesti bestkan shampoo ni...
    bgs juga klu dpt atasi masalah rambut gugur ni..
    klu x nanti..botak abis laaa...

    ReplyDelete
  3. Produk yang ohsem.. Baru tahu, ikat ketat tak boleh ye..

    ReplyDelete