REVIEW : SAFI BALQIS OXY WHITE MAKEUP REMOVER


Assalamualaikum.

REVIEW : SAFI BALQIS OXY WHITE MAKEUP REMOVER | Hi, dah start bercuti ke semua? cny sha takcuti muahaha padan muka, ok sebenarnya nak cerita beberapa hari lepas ada singgah satu kedai runcit ni dengan niat nak beli biskut tapi last last biskut takbeli, pi beli skincare dengan body care? takmasuk akal betul T.T  so on that day sha beli ;- kapas muka, wipe tissue, deodorant, ubat gigi, new cleanser && makeup remover.

sebenarnya dah lama takbeli makeup remover, before this guna garnier micellar water tu. banyak botol jugaklah habis, well sha kan peminat no 1 garnier hahaha tapi yang baru ni tak try lagi, takpernah jumpa lagi ehee actually tak keluar gi mana mana lagi sebenarnya cemana nak jumpa kan?

another entry abt garnier : 

so on that day, ternampak this one product ni harga RM5 ha ha ha ha aku ketawaaaa. murah gila kot? so why not try kan? tanpa berfikir panjang sha pun beli lah. harap oklah dengan kulit.



beginilah rupa makeup remover tersebut. maaf kalau tak jelas sebab sejenis manusia yang malas nak setting tempat nak ambik gambar hahaha. so far ok je makeup remover ni, tak berharap lebih lebih pun since sha bukan pakai heavy makeup pun tiap hari cuma bb cream pixy [baca sini] dengan compact powder dari pixy je. so masa first time nak guna kan, sha macam nak kena bukak ikut mana sebenarnya benda ni, pastu sha siap ter- keluarkan penutup dia padahal kena tekan je uolls -_-

here the pros and cons for this product

(+) murah!!!!
(+) mudah dibawa ke mana mana sebab botol dia takbesar sangat
(+) good for light makeup
(+) melembabkan kulit
(+) tak memedihkan kulit
(+) sesuai dengan semua jenis kulit

(-) penutup botol tu haha
(-) tak menanggalkan semua kotoran


9/10 bintang untuk produk ni 

repurchase ? YES! nak pi borong banyak banyak buat stok :p


6 comments:

  1. murah tu RM5..kite beli yg set safi tu...so x tau rega sebotol brp..1st time guna ni..biasa guna Garnier tu la..hihi

    ReplyDelete
  2. used safi balqis once tp x sesuai dgn kulit

    ReplyDelete
  3. Murah sgt RM5 tu. Berbaloi beli. Kak ana lagi lah x guna sebab tak make up. :)

    ReplyDelete
  4. kira okaylah walaupun tak tanggalkan sepenuhnya..harga pun murah.

    ReplyDelete
  5. hritu pun ada sale 2 botol ni bawah RM15..terus grab..k.fiezz mmg pengguna make up remover balqis ni...

    ReplyDelete
  6. Woww, RM 5 je. Huu bestnya. Kalau yang jenis natural makeup rasanya pakai sikit pun dh okay dh benda ni hehe.

    ReplyDelete