FIRST TIME TRY DIM SUM! & MENYESAL!


Assalamualaikum!

FIRST TIME TRY DIM SUM! & MENYESAL! | Hi, dah lama sebenarnya nak update pasal ni tapi takdak mood + busy yang teramat sangat + taksihat. so last week punya cuti sha keluar makan dekat dekat rumah je, dengan si faris sebab dia je yang tinggal, nazirah dah balik huwaaaa. sha dari malam tu lagi teringin nak makan nasi goreng paprik so terpaksalah mengada suruh orang teman makan sebab taknak makan sorang macam forever alone. so tunggu punya tunggu sampailah masa untuk makan, iaitu makan tengahari pada pukul 2 hikhik dan terjanji melayu so jadilah pukul 2.30.....

orderlah kitaorang nasi masing masing, dia nak makan nasi ayam, sha nak nasi goreng paprik. seketika kemudian air sampai pastu nasi ayam dia pulak sampai tapi mana nasi goreng paprik iolls ni? lama weh tunggu hahahaha serius, dah la sha takmakan dari pagi sebab entah taklapar haha so memang duk berharap kat nasik tu jelah. pastu lepas beberapa ketika sampailah nasik yang ditunggu, rasanya 20 minit jugak kot tunggu.



pastu masa makan dan takhabis pun sebab mungkin dah takrasa nak makan sebab dah lama sangat tunggu haha tak logik betul :p pastu sembang sembang tu ternampak satu lori ni, hahaha boleh dipanggil food truck tak eh sebab dia kecik. but what ever la. dia macam menarik perhatian kami haha so decide lepas makan nakpi tengok apa dia jual


sesampainya kat lori dia haha terus macam tanya apa semua dia jual, pakcik ni baik gila weh, layan ok semua haha sebab setengah peniaga malas nak melayan wekk :p pastu dia terang lah apa semua, kuah dia apa semua, terus rasa nak beli. hahaha 


hari sha pi tu ada udang dengan ketam ja. oklah nak try je kan, ambiklah 6 bijik, sebijik RM 0.50 so total lost RM 3.00 je andai kata taksedap. ambik 3 udang 3 sotong.


hahaha nampak macam tak menarik lah pulak, menyesal gila beli sikit!!! sedap ya amat!!!! kena lah dengan tekak sha yang takcerewet ni haha. tapi kuah dia macam pedas gila hahaha tak kuat hakak tau. ada tanya pakcik tu jual tiap hari or macam mana, dia cakap tutup jumaat tapi ikut bahan mentah sama. dan lepas tu sha balik kerja mesti nakpi tengok dia bukak ke tak, takbukak/dah habis gais :') teringin kot nak makan lagi 


ok bai!



11 comments:

  1. sedapnya..aduyai, 1st time mkn waktu di karnival thai..hehe..

    ReplyDelete
  2. and one more thing is that kalau makan dimsum mcm ni mmg x berape sedap. dolly dimsum is much better

    ReplyDelete
  3. pernah try dim sum sekali.. ada org ckp ok la sedap.. sekali kuah dia, rasa cicah cili boh!! yg tu sesal tak payah cuba.. huhu..

    ReplyDelete
  4. dimsum ni memang sedappppppppppp. done klik2 tabung nuff (perodua), heheh

    ReplyDelete
  5. Menyesal sungguh tu tak beli banyak. Kak ana fav dimsum. Telan ayaq liur kejap tgk gambar dimsum tu.

    ReplyDelete
  6. tak pernah try lagi dimsum ni selalunya makan wantan dengan dumpling je. Nak try lah nanti :D

    ReplyDelete
  7. dim sum feveret aida, shafyqah.
    kat bangi ada kedai makan chinese muslim.
    OMG! sedap. sendiri buat.
    kat melaka ni ada, tapi frozen :( frust...

    ReplyDelete
  8. Pernah try skeali je makan dimsum. Sini susah nak cari dimsum. Nampak sedap je dimsumnyaaa haih haha

    ReplyDelete