AZAM 2018


Assalamualaikum

AZAM 2018 | Hi, perasan tak? harini tarikh cantik? haha 180118, sebaik bukan hari cuti kalau tak mesti banyak kenduri. so pagi tadi abang TM dah mai tengok apa masalah wifi kat tempat kerja sha ni. alhamdulillah dah laju semula, yeah boleh start blogwalking! sebab dan punca dia takmau bagitau hahaha. dah 18 hari dalam 2018 baru nak update azam 2018 ke? well hihihi kita perlukan perancangan. so lets start!


1. NAK BELI LAPTOP

nampak macam berat je benda ni hahaha since sha jenis geram tengok kalau ada duit sikit mesti nak berbelanja, tapi i need a laptop! sebab sebab nak ada laptop sendiri sebab rasa macam mudah ja, kat rumah pun boleh update entry sebab sha suka guna smartphone, kalau blogwalking pakai phone oklah. kalau update entry nak kena pakai pc huhu. harap harap dimurahkan rezeki!

2. NAK MENABUNG

menabung dan beli laptop. okay tak? sha dulu memang takreti nak menabung, maksud sha kalau menabung ja mesti akan ambik semula duit tu, lepas tu try lah menabungkan, menabung duit syiling ja, semua duit syiling sha dapat masuk tabung, sekali pecahkan dapat RM 70++ oklah kan dari takdak? terus rasa menabung ni best!

3. NAK KURANGKAN BERAT BADAN

rasanya ni bukan azam sha sorang je kan? haha takmau azam nak kurus, dapat turunkan berat pun dah cukup.target 20kg ke :p taksalah kan pasang impian haha manatau jadi betul betul. masalah paling utama sekarang, makanan kat kedah ni murah murah dah tu sedap pulak, tell me how to ignore all the food????!

4. NAK JADI RAJIN

ok kejap, sha ni bukan pemalas gila tapi semua orang ada malas dia kan? sha nak jadi rajin untuk tahun ni, takmau dah malas malas. rajin kemas katil, kemas bilik! ok sapikah u can!

5. BELAJAR MASAK

ok umur dah 22 tahun kan, tapi masak pun kena tengok google hahaha. bukan semua masakan lah sha tengok google, macam contoh dari dulu kini dan takselamanya adalah gulai ikan.. benda favorite tapi bila nak masak tengok google *tepuk dahi*.  sha selalu konfius nak masukkan mana dulu hahaha, harap harap tahun ni sha rajin nak belajar masak :p

6. PERUBAH KE ARAH KEBAIKAN

setiap tahun mesti kita berazam nak baiki diri kita kan? takpa pelan - pelan. insyaAllah Allah permudahkan.

7. NAK RAJIN MEMBACA

nak cari hobi baru dan sha rasa membaca lah kot yang kena dengan sha hihi. lepas ni harap harap rajinlah membaca, jeles tengok kaksha (http://kasihkuamani.blogspot.my/) dapat baca banyak buku!

8. RAJIN UPDATE BLOG

awal tahun haritu rajinlah, tiap hari ada ja benda nak update, alhamdulillah PV naik. pastu disebabkan internet yang buat sha stress ni, terus hilang mood dibawa angin rindu (eh) hahaha sekarang internet dah laju boleh dah kot update macam haritu hihi


banyak sangat tak azam sha?takpa, list banyak banyak kalau dapat settle setengah pun dah ok kan? tapi kalau dapat settle semua alhamdulillah lah. semoga sha terus beristiqomah dan dapat capai azam azam sha ni hihi. korang dah senaraikan ka azam 2018 korang?

ok bai!

12 comments:

  1. semoga apa yang di azamkan tahun nie tercapai lah ya...

    ReplyDelete
  2. semoga segala impian dan azam kita di tahun 2018 ni akan tercapai jua, inshaAllah aamiin aamiin

    ReplyDelete
  3. Yeay. semoga tercapai azam tahun ni. Keep strong.! Kita pun baru nak belajar menabung ni.

    ReplyDelete
  4. 1, 2, 3, 8. Hihi. Same!! :D

    Bab menabung tu jomla kita start menabung. Siqah ambik serius bab menabung tahun ni. Moga istiqamah :)

    Good luck dalam azam tahun 2018!

    ReplyDelete
  5. tu diaa..berderet azam dia..tak pe yakin boleh..insyaallah kalau rajin boleh tercapai semua azam sha tu..utk kurangkan berat tu..nk bgi tips sikit..sila kurangkan makanan/minuman manis + workout..nak cepat turun kg, boleh cuba juga detox dengan air lemon..

    ReplyDelete
  6. Haaa..baguss semua azam tuu, ada yg sama macam Nona, heheee~
    List, ada banyakk...tapi share berkaitan hal blog jela~

    ReplyDelete
  7. semoga segala azam sha, sha dapat tunaikan dan istiqomah beramal! ^_^

    ReplyDelete
  8. Semoga tercapai semua azam sha. Good luck ye.

    ReplyDelete
  9. okay chaiyokkkkkk. u can do it!!

    ReplyDelete
  10. Semoga apa yang sha impikan utk tahun ni tercapai amin. Yang no 3 tu harap harap, ika pun boleh la tercapai haha

    ReplyDelete