MEMANG TAKPERNAH CUKUP KAN?


Assalamualaikum


MEMANG TAKPERNAH CUKUP KAN? | Salam jumaat semua :) sebagai seorang perempuan yang bekerja, tudung memang takpernah rasa cukup haha. ok tu lah sebenanrnya nak diceritakan dengan tajuk tu, pasal tudung ja takdak yang serious pun haha

tudung ni memang takpernah cukup kan? walaupun dah penuh almari kita beli, berjenis jenis kain ada - bawal kanggaroo, voile, chiffon, satin tapi takpernah cukup kan? (ayat ala ala mv pematah hati)

bila dah kerja ni lagilah stress sebab setiap hari kenalah tukar tudung kang orang cakap pulak apalah diani pakai tudung sama ja haha. yang lagi stress lagi nak matchingkan tudung dengan baju *tepuk dahi* sha paling lemah bab tu, kadang tu matching ja tapi sha yang rasa takmatching. pagi pagi buta dah gigih whtsapp kat group tanya matching ka dak haha teruk sungguh perangai.

tudung terbaru yang sha duk gila sekarang ni tudung chiffon, actually haritu before raya puasa ada beli sehelai sebab nak pakai time raya lah tapi kain dia selembut tisu (icry) so takpernah jadi tudung tu sha pakai dan baru ni sha ada lah beli kat adik ni, alhamdulillah sangat boleh cod so jimat kos pos, memang bestlah tudung dia. tudung chiffon jugak tapi senang bentuk. sha dah repeat order dah kihkih so next post la cakap pasal ni.

ni macam sekadar luahan hati dipagi jumaat lah :p ok bai hewhew

8 comments:

  1. Perempuan dan hobi menyimpan koleksi memang synonym.. Tak kiralah tudung ke baju ke.. Memang senalahnya tak cukup..

    ReplyDelete
  2. memang hehehe..beli lagi dan lagi

    ReplyDelete
  3. kena ada lebih untuk disesuaikan dengan baju yang lain..lagipun pakaian mencerminkan peribadi kan..kalau bekerja di mana2 company kita membawa imej company..sebab tu orang perempuan perlu kelihatan menarik dan menjaga penampilan...

    ReplyDelete
  4. pakai je tudung warna hitam. sesuai dengan semua warna. hihi

    ReplyDelete
  5. mcm akk pulak...suka tgk tudung tapi bila beli lebih kurang jer kaler dier huhuhu/...stress kadang2 bila dah beli....kenapa la pilih kaler yg mcm dah ada

    ReplyDelete
  6. Kalau Bonde yang x pernah cukup adalah pin tudung... beli hilang, beli hilang, kejap ada kejap x ada.... bila nak pakai selalu x ada... hadoiii memang masalah besar

    ReplyDelete
  7. betui..kena ada banyak sebab nak padankan dengan baju hehe

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  8. Hahaha.. Macam sama je.. Akak tengah kemaruk nak beli shawl bubble sebab senang nak pakai.. Tak payah gosok.. Kikiki..

    ReplyDelete