BLOG GOALS 2017


Assalamualaikum

BLOG GOALS 2017 | Selamat petang! Ok sebelum ni sha berblogging takpernah ada goals pun, taktau kenapa tahun ni tetiba ada goals pulak. walaupun takberjaya semua tapi alhamdulillah.


1st goal - naikkan followers
nampak macam kejar populariti sangat tak? tapi nak buat macam mana kan? masing masing ada goals sendiri. takdelah nak kejar followers sangat tapi rasa dihargai tau kalau ada orang follow blog kita :')

2nd goal - rajin blogwalking
benda ni sha akan buat bila sha memang dalam mood nak berblogging sebab kalau tak sha akan tengok je haha, i mean tengok gambar(kalau ada) kalau takdak  terus close tab. bila ada mood kadang kadang semua blog sha nak baca tinggalkan komen (walaupun tak dibalas

3rd goal - sehari paling sikit satu blogspot
ok. yang ni masih takberjaya, tambah kalau hari busy, jangankan blogpost kadang tu whatsapp pun taksempat nak check. so yang ni masih gagal huwaaa hope tahun depan lebih konsistenlah

4th goal - nak tambah kenalan
yang ni alhamdulillah berjaya hehe sebab memang kenal dengan ramailah blogger blogger yang terkenal walaupun tak pernah jumpa face to face tapi memang best kenal dengan orang orang hebat ni macam sishawa, sis suria amanda, sis ana, sis fieza haha banyak lagi lah nak disenaraikan.

5th goal - lulus adsense
alhamdulillah, awal tahun ni baru sha macam ambik tahu pasal adsense ni, dan alhamdulillah lulus. first kena reject, pastu tukar apa yang tak kena, alhamdulillah kali kedua lulus, syukur.

6th goal - naikkan PV
dulu ; penting ke pv ni?, sekarang ; sedihnya pv sikit pulak harini. hahaha dulu memang tak kisah langsung pasal pv ni, tapi sejak pv meningkat gila sebab satu entry tu terus rasa seronok haha. alhamdulillah dapat dah target yang diingini. walaupun berblogging since 2012 dan start semula awal tahun ni, pv sha time tu dalam 11k macam tu je huhu sob sob

rasanya banyak tu je kot blog goals sha untuk tahun ni, korang macam mana? tercapai tak blog goals korang?




5 comments:

  1. Kak ana nk apply adsense semula sbb masa apply first time haruslah fail sebab tak ikut speck adsense. Yg lain nak naikkan UV/PV dan followers blog juga.

    ReplyDelete
  2. Ada yang tercapai, ada yang tidakkk..ehhehee

    ReplyDelete
  3. tak pernah letak goals sebelum ni tapi sejak dah serius berblog ni, baru k.fiezz pentingkan pv/uv semua..bw pun kalau free, k.fiezz start dulu..kalau tak, k.fiezz balas kunjungan kawan-kawan yg tinggalkan komen kat entry k.fiezz..Lepas tu start bulan berapa tahun ni, k.fiezz set satu hari satu entry...

    ReplyDelete
  4. Wah dah ada goals 2018 untuk blog ^^ Sama la kita nak cari masa berblogging susah sikit bila busy.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. Kebanyakkan goals sha (awak) tu tercapai.. Kalau Sha (saya) kikiki.. cam suspen pula nak menaip bila nama panggilan sama.. Tak pernah buat goals.. Goals untuk hobi je.. kikiki..

    ReplyDelete