8/31/2017

LIRIK DAKAP SELALU - EDA NAZIELA

by , in




Lirik :-

Kedengarannya seperti
Cintanya tiada lagi
Kita masih bersama
Tapi rasanya berbeza
Kau bukan seperti kamu

Ya mungkin manusia berubah
Tapi mengapa hatimu ikut sama

Kau jauh dari
Kau jauh dari sebelumnya
Tapi ku masih serupa
Gilakan kamu dari mula
Gilakan kamu sentiasa

Ku mahu pegang hatimu
Dakaplah aku selalu
Tunjuklah kamu masih mahu
Masih perlukan aku
Jangan kau jangan begitu
Ini sekarang bukan sifatmu
Teriak marah selalu
Sedihkan aku setiap waktumu

Sayang
Sayang jangan begitu
Cinta itu bahagia
Mengapa rumitkan ia

Kita kan pernah ceria
Ingatkan kita suka benar ketawa bersama
Jaga hati jaga kata-kata
Tapi ini bukan kamu yang asalnya

Dengarnya kini cinta aku saja yang rasa
Kau lihatnya seperti satu beban dunia
8/25/2017

KLAIRS MID-DAY BLUE SUN LOTION & KLAIRS MOCHI BB CUSHION

by , in

Assalamualaikum and hi!


Setelah beberapa hari tunggu pakcik poslaju datang, akhirnya dia pun muncul haha. so! sha dapat parcel ni on tuesday, and ya baru harini sempat nak menulis entry (im so busy now T.T) memang excited gilalah bila dapat tau parcel dah sampai. balik je rumah terus bukak parcel dengan kejamnya lol. so apa sha dapat dalam parcel tu adalah Klairs Mid-day Blue Sun Lotion, Klairs Mochi BB Cushion Pact (sumpah packaging dia comel gila!) & Klairs Trial Sample Set. kepada peminat produk korea wajib baca!

Klairs Mid-day Blue Sun Lotion


actually sha memang tengah cari a new sunscreen so yay! sun lotion ni memang best gila. lepas apply kat muka, muka akan rasa lembut je. this sun lotion  has SPF 40/PA++ dan yang best pasal this sunscreen dia takkan keringkan kulit korang or make your skin oily. sebab sha punya kulit jenis oily kan, so semalam sha guna this sun lotion dan time balik pun kulit still matte, tak oily pun. sebelum ni oily sampai boleh goreng ikan ehehehehe. this sun lotion jugak korang boleh guna as makeup base, senangkan? kira macam 2 in 1 gitu. for your information, sun lotion ni warna biru, macam packaging dia. kenapa biru? sebab sun lotion ni menggunakan Guaiazulene, yang merupakan bahan utama. bestkan? korang boleh dapatkan this product from Hermo.my (link sha bagi last skali nanti ok)


Klairs Mochi BB Cushion Pact



this one yang paling taksabar nak try. sebab packaging dia pun comel gila kan :3 sha sekarang memang guna bb cushion je sebab senang, tempek tempek dah cantek (eh cantek ke). by the way, bb cushion dari Klairs ni ada satu shade je dan shade ni a little bit light for me tapi everything going well hahaha sebab bila dah contour apa semua tu, takdelah nampak macam opera cina sangat hehe. case bb cushion ni memang eloklah sebab dia boleh lock lepas kita mula bukak the first lock, first time sha jumpa macam ni, selalunya lepas bukak terus nampak span + cushion. walaupun shade ni terlalu light untuk sha, tapi bila dah siap semua, nampak macam natural je. kulit rasa lembut je guna this bb cushion aaaaa im so in love <3 div="">


so dibawah ni gambar sha try guna this bb cushion pact, memang inlove lah! 

nampak tak? dia menetupi cela cela diwajah sha hahahaha sha cuma guna moisturizer + bb cushion ni ja, dan ni no filter cuma guna cahaya matahari :p

Klairs Trial Sample Set


last sekali, this Klair samples which is contains :-

[KLAIRS] Gentle Black Deep Cleansing Oil
[KLAIRS] Supple Preparation Facial Toner
[KLAIRS] Supple Preparation All-over Lotion
[KLAIRS] Rich Moist Soothing Serum
[KLAIRS] Rich Moist Soothing Cream 
[KLAIRS] Midnight Blue Calming Cream
[KLAIRS] Midday Blue Sun Lotion SPF40/PA++ 
[KLAIRS] Illuminating Supple Blemish Cream SPF 40/PA++ 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kalau korang berminat dengan produk dari Klairs ni korang boleh membelinya di website hermo.my secara online\\

Website Hermo Malaysia
https://goo.gl/kg3uKA

Instagram Hermo Malaysia

Website Klairs


** this is a sponsored post but all opinions are mine

8/19/2017

OH MY JARI!

by , in
Assalamualaikum.

Lamanya tak menaip. susah betul nak mencari mood. dah seru tak datang datang jugak mood ni kan hahaha so rabu haritu sha kena potong kertas kat tempat kerja dan ada something happen *icry* tengah syok - syok potong kertas guna pisau terpotong jari sendiri hahahahahaha ya Allah dia punya cuak tu takpayah cerita la. dah la sorang sorang kan pastu dengan rasa nak nangis sebab taktau nak buat apa hahahaha teruk betul perangai. lalu sha pun pi la bukak peti ais ambik air sejuk yang botol kecik tu ha rendam jari dalam tu, makin lama darah kurang dah keluar fuhhh cuak hakak

nampak macam sikit je darah sebab yang ni tisu ke 3 ke 4 tah haha

lepas rendam dalam air terus letak plaster lepastu terfikir asal letak plaster padahal tak kena tempat luka hm haha

malam kejadian hahaha nak basuh muka pun susah uollssss

maaflah jari buruk hahaha hari kedua yay dah kering 

masa kena benda ni kan, sha terus ambik phone whtsapp kat group hahahaha nak kan perhatian betul hahahahaha kena bebel sekali hahahaha sabar jelah dengan makcik makcik ni ><


so harini hari keempat selepas kejadian, alhamdulillah dah okay cuma masih seriau nak guna jari tu padahal tak sakit langsung hahaha dan sha masih balut jari sha :p pengajaran kat sini, lepas ni kalau buat kerja jangan kalut, jangan duk fikir nak tengok kdrama je hahahaha kan dah mendapat :3 happy weekend uolls!











8/08/2017

HARI PELADANG, PENTERNAK DAN NELAYAN 2017

by , in

Assalamualaikum!



hari ahad lepas, sha ada join geng geng MADA pi HPPN 2017 di Kulim. macam mana sha boleh join semua ni hahaha sebab cousin sha orang MADA pastu dia kena cari orang untuk pi benda ni, so dia suruhlah sha pi. sanggup sha mintak cuti sebab nak pi benda ni. so katanya kena berkumpul pukul 7.30 dan nak bertolak pukul 8.30pagi, wuw sha, kakfatin dan badri pukul 8 baru keluar rumah hahahaha sampai je kena tulis nama apa semua, tunggu kejap dah boleh naik bas. target bertolak pukul 8.30 sampai pukul 10 tapi terlajak sekali ha 11.30 baru sampai. pastu yang uruskan rombongan kitaorang ni bgtau pukul 2 berkumpul sini balik (tempat turun bas). so kitaorang mulakan perjalanan dengan membeli benda benda yang dipesan oleh orang yang kat rumah seperti pokok dan kuih hahahaha. pusing punya pusing baru jumpa (takde gambar) lepas beli apa semua, dah penat behentilah makan. lepas tu dah malas nak jalan hahaha kitaorang duduk je tepi tepi tu, yelah kan, ni kalau makcik pakcik datang memang tau la nak buat apa. kitaorang yang muda ni memang pisang la hahaha dannn sha ada melawat lembu + kambing hahaha cousin sha cakap, kat kampung takdak pulak nak ambik gambar lembu, datang kulim tetiba nak ambik gambar lembu hahahaha ><

ni kalau tengok depan depan serius besar gila!



comel gila dia ada rambut hahaha


kambing asal mesir 
ok last hahaha dia senyum nampak gigi ><
sha memang excited habis dah macam budak budak dah bila dapat jumpa lembu kambing semua ni hahahaha ada la sekor lembu tu dibenarkan untuk masuk kandang dia, dan boleh pegang. tapi sha kucing yang comel pun takut, kalau lembu jauh sekali la hahahaha kitaorang bertolak balik jam 3.15 petang gitu, sepanjang jalan tidur walaupun takberjalan mana pun hahaha letih oh naik bas ;p



8/05/2017

SHOPPING DI SGSHOP!

by , in

Assalamualaikum.

fuhh lama tak singgah sini. tengok semua update pasal shopping kat SGSHOP kan, sha nak jugak :p sha ada menang dua giveaway, alhamdulillah. satu dari Cikza.com dan satu lagi dari Ayueidris.com. dari blog Cikza dapat Rm100 dan dari blog Ayueidris dapat Rm500. alhamdulillah!!!



setelah sebulan semua barang dah selamat sampai hehehe sebab tu baru rasa nak update. semua ada 7 parcel dari SGSHOP! memang tiap kali dapat msg cakap ada delivery je mesti excited teruk hahahaha. malas nak bebel panjang, bawah ni antara barang barang yang sha belilah, kesemua 25 barang sha beli, 3barang dari blog cikza dan selebihnya dari ayueidris.

yang poslaju tu barang lain ehee



benda fav sha? bantal smiley tu hahahaha ingatkan kecik je, besar mak oi letak baby pun lepas uolls. harag RM14 + je. selama ni teringin nak bantal ni tapi harga RM40+ hahaha. thankyou SGSHOP, i love u :p

sapa rasa nak habiskan duit bolehlah melawat website SGSHO ;p : http://www.sgshop.com.my/

My Instagram