PENGALAMAN DI NEGERI ORANG

7

 Assalamualaikum

PENGALAMAN DI NEGERI ORANG | hi! fuh lama betul tak mengadap blog ni, niat macam macam nak buat ke blog ni. nak tukar baju ehek tapi tah bilalah rajinnya. sekarang ni macam all the time busy haha tah apa lah yang dibuat sampai busy kemain. selain busy, malas nak bukak lapotop pun ye jugak :3

PENGALAMAN DI NEGERI ORANG

sedar tak sedar dah hampir dua bulan kat negeri orang dan dah dua kali jugak balik kampung lepas nikah :p nak sampai kampung tu fuhh azab! time pkp haritu takpelah kereta tajk banyak, balik baru ni rasa nak patah balik sebab jem kat sungai dua hahaha. ok back to topik...

ramai yang tanya best ke duduk sini (kampung husband) susah nak jawab haha selalu cakap "biasalah seronok tempat sendiri lagi" yelah kan, tempat sendiri dah berpuluh tahun duduk, sini dua bulan baru.. tapi nak buat cemana, pilihan saya nak kahwin dengan orang jauh ;p

kalau bab makan pulak, saya takdelah jenis memilih bab makan tapi tekak saya ni mengada tahap takboleh bawak bincang :3 so banyak je makanan sini yang saya tak try, bukan sebab apa taknak try tapi sebab takut tekak takboleh terima pastu nanti cerita tak enak pasal makanan tu. tapi so far pedas tu, saya dah boleh la sikit sikit hehe

lagi apa eh? persekitaran? hmm saya takda jiran :D jadi hidup saya sehari hari memang sendiri je lah, takdapatlah nak bergosip dengan jiran sambil ampai baju. selalu hari hari memang lepas zohor, rumah mak mentua la menjadi hala tuju kitaorang hahaha

cuma... kalau kat tempat saya dulu, nak ke kedai senang haha sini semua asyik harapkan suami jelah, sebab kebanyakkan jauh. saya pula takpandai drive dan takda lesen, jadi gunalah kebolehan merajuk untuk ke mr diy :p

rasanya tu jelah pengalaman setakat ni, pengalaman kenduri kahwin atau raya kena tunggu nanti lah hahaha

okbai!

Post a Comment

7 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. ok la tu, dpt pengalaman. mcm ayu..pengalam duduk diperantauan..kat negara org lagi. setahun 2 kali je balik msia..jumpa family. makanan..jgn cakap la, bila teringin kena la buat sendiri...pengalaman mendewasakan kita..gitu..

    ReplyDelete
  2. pengalaman berharga tu jika dapat ke negeri orang kan :)

    ReplyDelete
  3. pengalaman baru tu. Insha Allah lama-lama nanti biasa dan boleh dapat kawan baru

    ReplyDelete
  4. ok je tu.. cr pengalaman kat tmpt org.. hihi..
    nt lama2 ok je.. =)

    ReplyDelete
  5. Betul, best lagi tempat sendiri. Lama dah kawen pun rasa stranger di negeri orang. Huhuhu

    ReplyDelete
  6. Pengalaman duduk di negeri orang bersama suami takpe lagi sha. Selamat menikmati pengalaman baru di negeri orang. Banyak masa boleh explore lagi.

    ReplyDelete
  7. Okaylah tu bukan semua orang dapat pengalaman duduk negeri orang nak-nak kalau kahwin satu negeri hehehee...

    ReplyDelete
Post a Comment
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !