RESEPI BIHUN GORENG BODO

14

Assalamualaikum

RESEPI BIHUN GORENG BODO  | Hi! kembali lagi bersama masak masak bersama saya. semalam time breakfast tiba tiba teringin nak makan bihun goreng!  

kalau korang nak tau saya ni sejenis yang tak suka makan bihun goreng 😂 tak kisah la yang hitam ke yang oren ke yang putih ke semua taksuka! tapi dah teringin kan, saya layankan jelah tekak ni

oh ya, disebabkan saya taksuka makan so saya takpandai goreng bihun 😅 tapi saya ada buah hati yang pandai so tanya la dia semua hahaha and yesss, ni first time goreng bihun sendiri after 25 tahun hidup 👀

RESEPI BIHUN GORENG BODO 

Bahan

✅ Bihun

✅ Bawang putih & bawang merah

✅ Cili giling (guna yang pek je)

✅ Kicap

✅ Sos tiram

✅ Isi ayam

Cara - cara 

👉🏽 Panaskan minyak dan tumis bawang

👉🏽 Masukkan cili giling dan biar sampai garing

👉🏽 Masukkan ayam dan sedikit air

👉🏽 Masukkan kicap dan sos tiram

👉🏽 Masukkan bihun yang telah di celur

👉🏽 Gaul dan adjust mana perlu, tambah la secukup rasa ke garam ke kicap ke kalau tak ckup gelap

🤩 Dah siap!

Disebabkan ayam sikit so saya gorengkan telur  dan potong dan letakkan di atas bihun. Settle! btw, bihun goreng bodo ni maksudnya bihun kosong 😂 jangan salah faham ye!

Ingatkan taksedap, tapi fuhhh jiran sebelah datang mintak tambah tau hahahaha bahagia kejap orang happy makan makanan kita 😜

Okay sekian, bye!

Post a Comment

14 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Sedap aje
    lagi2 kalau tengah lapar

    ReplyDelete
  2. kegemaran ni, tak pernah reject meehoon goreng. kelihatan sedap juga ni

    ReplyDelete
  3. Samalah kita. Saya pun kurang suka bihun goreng. Lagi suka kuey teow.

    ReplyDelete
  4. Walaupun bihun goreng yg kosong ..tapi rasa semua balance tetap akan sedap

    ReplyDelete
  5. Kira hebatlah tu first time masak menjadi. Siap jiran sebelah mintak tambah tu. bodo bodo pun sedap.

    ReplyDelete
  6. pebret ni hahah tapi klaau masak pedas2 lagi kaw perghh..
    kat rumah ni dah x bole nak mask pedas2 sebab bdk2 ni kang tahap pedas x sama ngan kita :p nak masak sikit cam x berbaloi plak

    ReplyDelete
  7. Lawak nama bihun janji sedap

    ReplyDelete
  8. lama akak tak singgah sini.. haha. bodo2 pun sedap, apadahal..

    ReplyDelete
  9. kalau makan bihun goreng bodo ni kena makan dengan sos cili.

    ReplyDelete
  10. Yang masak bodo2 tu la biasa sedap haha

    ReplyDelete
  11. bihun goreng makan dgn keropok lgg sedappp

    ReplyDelete
  12. Sedap ni! Versi bodo-bodo beginilah makan bertambah :)

    ReplyDelete
  13. bihun goreng bodo mcm nilah yang paling sedap tau! lambat basi pulak tu sebab dia kosong jer..

    ReplyDelete
Post a Comment
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !