AMBIL GAMBAR BULAN!

8

Assalamualaikum

AMBIL GAMBAR BULAN! | Hi! selalu tiap tahun memang ni rutin kitaorang, lepas berbuka dan maghrib kitaorang akan lepak luar rumah dan buat benda tak berfaedah 😂


AMBIL GAMBAR BULAN!

tapi tahun ni taksama... adik saya dah kerja kat penang, cousin pulak bertugas di perak, tinggal jelah cousin yang kecik sorang tu. hahaha selalunya awal Ramadhan lagi kitaorang akan pasang pelita, tapi kudrat perempuan saya semalam nak pacak buluh pun tak mampu hahaha 

bila saya nampak bulan cerah, terus saya ambil gambar bulan tu 😍 setting kali ketiga dapat elok gambar bulan! lepas tu semua kelaut hahaha, ni semua salah lupa! hahahaha nak tengok tak gambar bulan yang saya ambil semalam?




comelkan! hahahaha kecik je. nak zoom lagi tak mampu dah, ketaq tangan habis nak ambik gambar ni pun 😅😂 kalau ada cousin dulu dia pandai la setting kamera phone ni. kita ni mana tahu, saya kan cuma ikan 😆

takkan nak tunjuk gambar berjaya je, ha meh tengok gambar tak berjaya sekali 🤣 memang kelaut dalam betul saya ambil gambar semalam





saja seronok penuhkan gallery phone 😂 tah apa apa ambil gambar, takpalah mana tau ada rezeki beli camera pasni kan :p semua nak beli, last last guna phone jugak hahaha

okay bye! 🤍

Post a Comment

8 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Hahahah bagus ye tunjuk sekali gambar tak berjaya

    ReplyDelete
  2. Haha dulu k ret beli kamera jgk.. Last hp jgk yg diguna nya😂😂 kamera semua dh bungkus lm kotak dia blk

    ReplyDelete
  3. Sekeping gambar tu kita hanya fokus kepada bulan yang kecil itu
    tetapi hitam gelap malam itulah objek utamanya.

    ReplyDelete
  4. Cantik bulan tu. Terang...
    Akak terhibur tengok gambar bulan tak jadi. Kita boleh geng. Akak bab ambil2 gambar yang kena tukar setting ke apa ... cenderung gagal daripada berjaya hahaah

    ReplyDelete
  5. Kekadang rasa tenang bila mendongak ke Langit malam² Kan. Fiza pun selalu jugak buat. 🙂

    ReplyDelete
  6. skrg ni henfon cap aiyam wak boleh je zoom bulan 50x.. 😅

    ReplyDelete
  7. Oh! Bulan... sepinya malam gelap gelita, tanpa bintang di sisinya.

    ReplyDelete
Post a Comment
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !