Subscribe to my Newsletter

COSMODERM PERFECT BALANCED

Assalamualaikum

COSMODERM PERFECT BALANCED | Hi! im back πŸ€ͺ lama tak sembang pasal skincare. harini saya nak ceritakan set skincare yang saya dapat dan memang saya gunaπŸ˜‚

sejak sejak kulit saya ni susah nak terima skincare baru, saya memang takut nak try skincare lain dan stuck dengan skincare lama je. tapi saja saja lah try haritu, dannn kulit saya getting better πŸ₯° alhamdulillah!

COSMODERM PERFECT BALANCED



Perfect Balanced ni merupakan range terbaharu dari Cosmoderm. masa belum try tapi nampak iklan berlegar legar memang dah rasa produk ni best πŸ˜‚ range kalini main ingredients adalah Prebiotic dan Calamine.


selain itu, yang menariknya mengenai range ni adalah pada packaging! warna pink! so cute 😍 dan setiap packaging disertakan nombor giliran untuk korang guna hahah so korang takpayah pening mana nak guna dulu πŸ˜‚

Perfect Balanced Foaming Cleanser


saya guna cleanser ni dua kali sehari, which is pagi & malam. cleanser ni memang berbuih tetapi tak mengeringkan kulit dan buat kulit rasa cekang πŸ˜… yang penting lepas cuci memang rasa cuci haha dan kulit rasa segar je.

Perfect Balanced Toning Lotion


next toner. toner pun saya guna dua kali sehari, lepas cuci muka. saya apply toner ni pakai tangan je πŸ˜… toner ni tak memedihkan muka dan rasa smooth je bila apply kat muka.

Perfect Balanced Soothing WOW Cream


next moisturizer! mulanya saya tak suka sangat dengan tekstur moisturizer ni sebab thick dan macam susah nak blend. tapi lepas saya pakai beberapa kali WOW! kulit saya memang toink toink ye lepas guna πŸ˜‚ kebiasaanya saya akan reapply moist setiap kali lepas solat but in mini amountπŸ˜‚ taktahu la betul ke tak cara saya huhu

Perfect Balanced Sun Milk SPF25PA++


sun protection. saya ni memang gila??? sikit kalau bab sunscreen πŸ˜‚ sunmilk dari Cosmodern ni ada whitecast jadi saya kurang suka bab tu tapi saya suka sebab packaging dia jenis pump! sunmilk ni saya pakai bila saya dirumah, kat rumah pun kena pakai sunscreen tauuu. so takpelah whitecast pun πŸ˜‚ meja dengan peti ais je nak tengok! 




so kesimpulannya, saya memang suka semua range ni walaupun ada yang tak okay pada mulanya hehehe. saya percaya, soon or later cosmoderm akan improve product dorang πŸ’“

Post a comment

2 Comments