Subscribe to my Newsletter

SAYA SUDAH! #VAKSINCOVID19

Assalamualaikum

SAYA SUDAH! #VAKSINCOVID19 | Hi! rasanya semua tahu yang vaksin covid19 dah sampai Malaysia! jadi semalam saya dah daftarkan nama saya sebagai salah seorang penerima vaksin tersebut.

Daftar Guna MySejahtera

disebabkan saya bukanlah barisan hadapan ataupun orang penting untuk Malaysia jadi tak mungkin la dapat yang peringkat 1 😂 tapi tak kisah la, tetap nak daftar cepat cepat jugak! eh bantuan rakyat boleh daftar cepat, takkan vaksin takboleh 😆

so semalam bukak aplikasi MySejahtera dan disuruh update. saya pun terus update dan bila bukak, naiklah sebegini


nampak kan bahagian "Covid 19 Vaccination"? kat situlah korang boleh daftar sebagai penerima vaksin 😊 meh nak tunjuk selebihnya!


pilih "Vaccine for ........"

check details korang elok elok, nama, nombor ic & no phone! kalau semua betul klik ''confirm"


pastu klik "ok"

yay dah berjaya daftar! then klik "next"


rasanya sini tak wajib tapi saya buat juga 😂 klik "click here" dan jawab soalan macam kat bawah


submit dan settle!


senang je kan? tapi ni cara untuk daftar pakai mysejahtera la. cara lain yang korang boleh daftar adalah melalui klinik, website dan juga hotline. pilihlah yang mana korang rasa mudah 😅

untuk makluman korang jugak, Petang ini akan berlangsung Pelancaran Fasa Pertama Program Imunisasi #COVID19 Kebangsaan oleh Perdana Menteri, YAB Tan Sri @MuhyiddinYassin

Majlis ini akan disiarkan secara langsung di Bernama TV, RTM, TV3, Astro Awani dan FB KKM. #LindungDiriLindungSemua


ok bye!


Post a comment

10 Comments

  1. Jomm sesama kita lindungi satu sama lain dengan vaksinasi kan diri. InsyaAllah semoga wabak Covid-19 ni cepaf lenyap. Aamiinnn

    ReplyDelete
  2. Bagus! i pun sudah daftar untuk vaccination, now on waiting list.

    ReplyDelete
  3. Keadaan skrg memang ramai memperkatakan tntang vaksin ni...thanks atas perkongsian ni..sy nk cuba buat...moga2 pandemik covid19 ni akan berakhir dlm masa terdekat...

    ReplyDelete
  4. Masa untuk vaskin..kami dah sedia..hehe

    ReplyDelete
  5. Sy pun baru sudah.nnti nk share jgk

    ReplyDelete