Subscribe to my Newsletter

MAKAN LAKSA DI LADANG NIPAH KIPLI, PERLIS!

Assalamualaikum

MAKAN LAKSA DI LADANG NIPAH KIPLI, PERLIS | Hi, tadi tanpa dirancang haha ok tipu je dah rancang semalam sebelum tidur, esok nak gi makan sebab entahlah 😂 pastu tadi lepas zohor, keluarlah gi makan kat ladang nipah kipli!

sebenarnya terlupa harini ahad 😂 bila sampai sana boleh tahan ramai jugak la. selama ni bila datang macam krik krik je haha. rasanya ni bukan kali pertama cerita pasal ladang nipah ni 😂

tapi tadi bila sampai sana eh ada tarikan baru! hahaha tempat ambik gambar la apa lagi. haritu datang ada ketam, pastu datang lagi ada macam batu besar tulis ladang nipah kipli, kalini datang ada buaian.

sebelum masuk makan tu, kitaorang bergambar la dulu 🤪 tapi sebaik la bergambar dulu sebab masa keluar tu, penuh orang tengah bergambar 😂 terus balik la lepas makan tu! kenyang betul kalau makan situ haha. harga boleh tahan murah tapi banyak!!!

so harini makan laksa special 😂 dan order sama je dengan kawan. padahal dia mula cakap nak daging bakar 🥴 hahaha meh la tengok laksa kitaorang 


alhamdulillah, rezeki harini. 2 3 hari juga la teringin nak makan laksa haha. dapat jugak akhirnya! 

orang perlis mesti pernah sampai sini kan?! mana lagi eh tempat best kat perlis? nak cuti cuti malaysia ni 🤪

Post a comment

11 Comments

  1. aduh tengok entri ni di malam hari mengundang sungguh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha takboleh jadi ni, kena cari laksa jugak

      Delete
  2. Yummy sedap nya laksa. Baru taw Ada tempat cmtu dari Entry nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe best tempat ni! makan dikelilingi pokok nipah

      Delete
  3. ni laksa ori kampung ni fyqha kan paduu kuah dia naa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha padu sis, kena semangkuk memang tersandar 😂

      Delete
  4. Sedapnyaaaaa...tengok gamba pun dah tergoda 🤩

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tak nyesai merempit time panas, memang sedap!

      Delete
  5. sedap tu kuah pekat kena dgn rojak

    ReplyDelete
    Replies
    1. sini hampir semua sedap 🤣 kuah rojak dia pedas 🥵🥵

      Delete
  6. Laksa Perlis kalau dengan laksa utara ni apa beza rasa dia? Ke lebih kurang sama, Saya pernah makan laksa dekat area Kuala Perlis, sedap betul.

    ReplyDelete