YAYYY DAPAT REDMI NOTE 8 AS BIRTHDAY PRESENT!


Assalamualaikum

YAYYY DAPAT REDMI NOTE 8 AS BIRTHDAY PRESENT! | Hi! (bukan birthday post) sebenarnya dah seminggu dah pun guna phone reno 8 hahaha biasalah jenis suka tangguh nak cerita kat blog :p kerja hakiki lagi penting hehehe so lets start!


cerita sebenarnya begini, dulu nak beli reno 7 sebab tengok aeril duk promote kan. well sha memang pengguna xiaomi (read : shio mee) dari Redmi 4A then upgrade Redmi S2, then bila decide nak upgrade lagi ada juga survey lain brand tapi tetap takboleh buat sha jatuh hati macam mana xiaomi buat sha jatuh hati aaaa gitu! 

jadi selepas berbincang dengan boss besar, dia pun oklah haha belikan as hadiah birthday 23/12 nanti (ye tahu lambat lagi). jadi lepas dah dapat persetujuan dan pembayaran telah dibuat, bermula penanti demi penantian! sha order petang 18/11, seller pos 19/11 dan sampai 20/11. macam biasalah sha kalau beli phone, beli online ja hahaha macam mana boleh yakin phone tu betul betul ok? pagi petang siang malam tengok youtube pasal review phone haha. then petang 20/11 tu pukul 5.30ptg ok barang sampai haih, thankyou la abang J&T sampai berhujan hujanan hahaha




sha pilih warna white sebab heloooo cantik ok? hahaha dengan variasi 4gb/64gb. actually nak ambik reno 8 pro tapi camera phone tu kat tengah :3

camera

full skrin

camera tebal baqhang

casing yang dapat dalam box

actually banyak lagi yang sha tak belek belek kat phone ni. busy katakan (busy tidoq). masa beli haritu reno 8 masih takdapat MIUI11 tapi semalam dah dapat update MIUI11 yahuuuu!



GAMBAR OK TAK?

okay sebenarnya yang ni penting kan? :p sebelum order haritu memang sha tengok kat youtube la pasal review camera phone ni, dan phone ni boleh install gcam! sebab tu yang bertambah yakin nak beli tu haha skrg ni masih cuba cuba nak ambik gambar pakai phone ni. well setiap phone ada la kelebihan dan kekurangan dia kan, phone s2 sha ada flash kat depan tapi phone ni takda~ sedih jugakla takboleh berbomerang kat tempat gelap haha. malas nak cakap banyak, bawah ni antara gambar yang sha ambik pakai reno ni






actually pada sha kamera realme ok lagi, maksud sha dari segi warna dia la lebih naik tapi kalau kadang kadang tu macam melampau pulak warna dia haha! kalau camera reno ni warna dia macam kurang sharp tapi takpalah benda boleh edit :p

selepas seminggu guna phone ni, sha macam takda masalah sangat cuma nak upgrade charger adapter ke 18w ja tak jadi jadi lagi. oh lagi satu, bateri phone ni macam cepat sangat drain hahaha pastu sha macam duk fikir, ke sebab internet slow tapi sha duk paksa juga dia loading (logik ke) ahhh apa apa pun dah beli kan haha!


pesanan penaja : thankyou sayang! walaupun awak yang mula mula nak pakai reno 7 tapi orang yang dapat dulu :p semoga murah rezeki dapat upgrade iphone 11 macam awak nak! dan semoga cepat cepat masuk minang saya! eh hehehehehehe πŸ‘€πŸ‘€πŸ™ˆ




13 comments:

  1. alhamdulillah bestnya. kak memang minat redmi xiaomi ni. cuma note 8 ni mediatek kot jadi kurang minat sangat la. hehe

    ReplyDelete
  2. Huntungggg la big boss baik hati . Tapi kena cut sikit tu duit hantaran nanti . Hahahahah :)Ape pun happy birthday in advance and tahniah dapat hp baru .

    ReplyDelete
  3. Wah! Tahniah dapat phone baru. ^^ Aien baru usha nak tukar fon. ^^

    ReplyDelete
  4. wahhh best, cantik gambar.... mesti seronok dok ambil gambar macam2 kan, test kamera

    ReplyDelete
  5. waa cantik kamera note 8.. muka peloles bestnya.. happy birthday ye

    ReplyDelete
  6. halah halah..suwit, dapat hadiah bday awal. haha. sonok, kan dapat hadiah beday handphone. hehe.

    ReplyDelete
  7. halah halah..suwit, dapat hadiah bday awal. haha. sonok, kan dapat hadiah beday handphone. hehe.

    ReplyDelete
  8. wahhh bestnya dpt adiah handphone!
    akk suke camera oppo.. sbb suke selfie.. hahaha..

    tp yg ni pon cantik gambarnya!

    ReplyDelete
  9. wahh dapat hadiah phone..tahniah

    ReplyDelete
  10. wow, lepas ni boleh tangkap gambar makanan cun-cun laa hihihii..

    gambar makanan is a must! XD

    ReplyDelete