REVIEW HA MOIST GEL & HA STEM CELL ESSENCE by LARAINE MALAYSIA


Assalamualaikum

REVIEW HA MOIST GEL & HA STEM CELL ESSENCE by LARAINE MALAYSIA | Hi korang! perempuan ni takhabis habis kan cerita dia dengan skincare :p orang yang dah cantik pun masih guna banyakkkk banyakkkkk skincare tau, apatah lagi kita yang biasa biasa ni. kalini sha ada try produk dari LARAINE. ha nak tau produk apa kena baca sampai habis sebab ada GIVEAWAY!



kalau korang nak tau, Laraine ni ada dua jenis series iaitu :-

- HA Series
- Brighthening Series

dan kalini sha nak bercerita pasal HA SERIES dulu, next post sha cerita pasai BRIGHTENING SERIES okay! 

HA MOIST GEL (FOR FACE USE)


first time sha tengok packaging HA Moist Gel ni terus sha impress, cantik sangat uolls. suka packaging yang jenis picit picit ni daripada yang jenis calit hahaha. tengok daripada packaging ni terus nampak yang sangat sangat ekslusifkan? tapi apa kelebihan HA Moist Gel ni?

kelebihan HA Moist Gel

- memberi kelembapan kepada kulit
- memperbaiki kulit
- meningkatkan keupayaan kelembapan kulit

tekstur dan bau

- kalau korang nak tau tekstur HA Moist Gel ni watery gel, memang tak berat langsung tekstur Mois Gel ni, ringan je kat muka dan juga senang nak meresap.
- bau Moist Gel ini pula adalah bauan yang segar~ memang muka sekali rasa fresh tauuu

cara penggunaan

- gunakan selepas toner
- picit sedikit moist gel dan calitkan di muka
- ratakan moist gel tersebut keseluruhan muka

REVIEW ;
sekarang kan musim panas, kulit pun jadi kering kalau takjaga betul - betul tapi bila guna Moist Gel ni, memang kulit muka sha sentiasa lembab dan bila makeup pun muka jadi smooth dan tak cakey! paling suka packaging dia la macam sha bgtau masa awal awal tadi~ overall sha bagi 5bintang!


HA STEMCELL ESSENCE 



next, HA Stemcell Essence. siapa yang buat 10 step korean skincare routine mesti guna essence kan?tapi sha takpun hahaha. ini baru rasa nak mencuba sebab heloooo tengok packaging dia!!! unik gila kan hahhaha macam yang baby makan ubat tu :p tapi apa fungsi dia?

kelebihan HA Stemcell Essence

- mengekalkan kelembapan kulit
- menenangkan kulit
-  mengecilkan pore
- menghilangkan garis halus

cara menggunakan

- pump 1ml essence ke tapak tangan dan ratakan dimuka

REVIEW :

lepas guna essence ni sha dapat rasakan yang open pore di wajah sha semakin mengecilkan, dan kulit muka sha pun macam sedikit cerah, garis halus bawah mata pun dah berkurang uolls, bahagia gila!


GIVEAWAY ALERT!!!!

Laraine Malaysia nak kasi korang 1pcs HA STEMCELL ESSENCE!! macam mana nak menang? korang komen kat bawah ni kenapa korang nak sangat try essence ni BESERTA EMAIL! nanti siapa menang sha email dia ok! 





Untuk maklumat lanjut :-


use my discount code : LaraineMY.Shfyqhazhr

7 comments:

  1. menarik ni. tunggu habis skincare yang ada baru boleh cuba yang baru. hah mentanglah kulit bukan jenis sensitif. pakai apa pun mcm ok tak ok je.

    ReplyDelete
  2. Bertambah cantik la adik kita sorang nie.. Okay akak nak join GA tu.
    Saya hendak mencuba HA STEMCELL ESSENCE kerana hendak menghilangkan garis-garis halus di muka dan memberi semula kelembapan pada kulit wajah memandangkan umur semakin meningkatkan dan wajah making semakin kurang seri.

    ReplyDelete
  3. Macam best ajeee...
    Nak survey laaa, kot boleh jadi tambahan skincare Sis ..

    ReplyDelete
  4. Serius laaa best gila? Kita pun nak try jugak la kalau best macam tu! Nak juga kecilkan pore kat muka ni sebab itulah masalah paling utama wajah seorang Sunah. Email: sunahsakura@gmail.com

    ReplyDelete