KFC GHOST PEPPER? BERHANTU SANGAT KE?


Assalamualaikum

KFC GHOST PEPPER? BERHANTU SANGAT KE? | hi korang! menu baru di KFC? haruslah dicuba walaupun sekali hahaha semalam nampak iklan baru kat TV pasal KFC pastu bangun pagi tadi duk fikir nak gi beli ke tak, since tak kerja ni kan nak makan luar wajib la pikir banyak kali.


KFC GHOST PEPPER

mula mula dengar nama menu baru ni macam takut takut je haha yela kan ghost = hantu kan? masa nak gi beli tu duk fikir macam mana kalau pedas (takboleh makan pedas langsung) macam mana kalau sakit perut lepas makan hahaha banyak betul benda difikiran masa otw nak pi beli tu tapi bila sampai ja depan KFC nampak banner menu baru terus masuk dan beli :p


HARGA KFC GHOST PEPPER

πŸ’£ A'la carte ; RM 10.90
πŸ’£ Combo ; RM 14.90
πŸ’£ Box Meal ; RM 18.90

disebabkan masa pi beli ni waktu tengahari, mulut nak try menu baru tapi kepala duk pikiaq pasal ayam hahaha letih la jadi seorang sapikah ni, jadinya ambik yang box meal tu. air pun tak tukar kalini, selalu pi KFC ambik milo la weh hahaha teringin nak minum air mirinda pulak. so dalam box meal tu ada macam dalam gambar ; air mirinda, ayam seketul, fries & ghost pepper.




comel gila roti dia warna rosegold gitu hahaha! KFC yang sha selalu pergi ni jarang la dapat ayam kecik kalau menu menu macam ni. hahaha so ayam tu memang ok sangat. cuma.....


SAYUR TAKBOLEH BESAR LAGI KEEE! hahahahaha takleh brain betul tengok sayur dia, ataupun memang menu dia wajib sayur besar macam ni tapi tak kisah sangat, nak makan makan taknak letak tepi kan? cuma macam lawak sebab potong besar besar :p



MY REVIEW ; roti dia okay, lembut gila. tetiba rasa roti burger pun sedap???? hahaha ayam pulak besar, i like! sayur tu je hahaha biarlah tak penting. cuma masih mencari kat mana GHOST PEPPER dia? ingatkan pedas sangat hahaha ke menghantui sampai rasa nak makan lagi esok (eh). kalau korang nak tau, burger ni tak pedas langsung, sapa tak suka pedas tu ha elok la makan ni hikhik. repeat? YESSSSSSS tunggu nazirah balik!

*sorry but im KFC lover T___T









13 comments:

  1. Ika tak try lagi menu kepci baru ni padahal kepci sebelah rumah je hehe. Sayur tu la yang berhantu kehkeh.

    ika datang singgah sini .https://ikashoid.blogspot.com/2019/02/book-haul-feb-2019.html

    ReplyDelete
  2. Menu KFC yang balik sy suka cheesy wedges dan kentang putar! Pehhhh. Boleh menjilat skrin kalau tengok. Hahahaa. KFC punya burger ni selalu mmg sedap. Sy lagi suka burger KFC berbanding MCD..

    ReplyDelete
  3. knapa timun & tomato tu tbal sgt?hihi

    ReplyDelete
  4. KFC sekarang ni banyak betul menu baru ya :D

    ReplyDelete
  5. Ehhh dah ada menu baru lagii. Alamak tgok gmbar tu semua dapnyaaa! Nanti nak p try. Hehehe

    ReplyDelete
  6. esk nk beli lah 😁

    ReplyDelete
  7. oooo tak pedas pun ekkk...nak beli la petang nanti...hahahah

    ReplyDelete
  8. Timun kemain besar lagi haaa... hahaha

    ReplyDelete
  9. Hari tu ada nampak menu ni tapi tak beli pun sebab katanya pedas. Jadi, takut gastrik menyerang. Memandangkan Sha kata tak pedas, mungkin boleh cuba nanti.

    ReplyDelete
  10. tak pedas? kena tambah sos cili la gini. nak trgelak tengok sayur tu >,<

    ReplyDelete
  11. apa nama x sesuai dngan rasa..nama mcm pedas, tpi tak pedas..akak,kalau Kepci ni agak muak sikit..tak leh nak masuk..tapi klu tak ada pilihan mknan lain, ku makan jugak la..

    ReplyDelete
  12. Serius tak pedas.. Nama kemain lagi.. sayur tu tak menahan.. Besar ya amat.. nak cepat kot.. hehehe..

    ReplyDelete