NEW BESTFRIEND : PETAL VELVET SUNAWAY & PETAL VELVET POWDERs


Assalamualaikum

NEW BESTFRIEND : PETAL VELVET SUNAWAY & PETAL VELVET POWDERs | Hi korang! harini sha nak share dengan korang produk yang sha tengah guna sekarang dan dah jadi fav sha pun sekarang, tiap hari wajib pakai. Kedua dua produk ni daripada althea.kr tau, acah acah jadi aweks korea githew hehehehe sebelum sha melalut panjang lagi, meh nak cerita!



PETAL VELVET SUNWAY SPF50+ PA ++++


korang tahu tak yang sunscreen ni sangat penting untuk kulit kita? sha dulu dulu memang taksuka sangat pakai sunscreen ni sebabnya kata leceh la, skincare pun dah banyak nak ditambah lagi dengan sunscreen apo lahai DANNNNN selalu jumpa sunscreen yang ada white cast which is akan jadikan kulit nampak kelabu hikhik! lagi lah sha rasa tk pakai pun takpa la, tapi sampai satu masa sha dah dapat kesedaran untuk pakai sunscreen ni, sebab apa tau? ha ni sebab dia~

SEBAB KENAPA KENA PAKAI SUNSCREEN

💋 Mengelakkan pigmentation atau jeragat 
💋 Mencegah kanser kulit
💋 Mengelakkan sunburn atau kulit terbakar
💋 Mengurangkan kedutan kulit

sebabkan, kulit sha ni memang jenis mengada sikit. sha memang gelap jugak la tapi kulit sha juga senang terbakar~ dan apabila terbakar lambat gila nak kembali ke kulit asal! jadinya sekarang sha memang akan pakai sunscreen kemana saja sha pi kecuali keluar time malam! hihihi


KENAPA PETAL VELVET SUNAWAY INI MENJADI PILIHAN SHA?

👯 Menggunakan bahan semulajadi iaitu bahan utamanya adalah DAMASK ROSE!
👯 Tekstur yang sangat ringan!
👯 Selain melindungi kulit dari matahari, Petal Velvet Sunaway juga melembabkan kulit muka!
👯 No white cast & sebum control
👯 Sesuai untuk semua jenis kulit!


MY REVIEW : can i just stick to this one sunscreen?! tekstur sunscreen ni memang light gila dan paling best sebab takda white cast la kan? bila apply kat muka korang kan, tak rasa macam pakai sunscreen pun. cara nak guna pun mudah je, shake shake terus boleh apply kat muka! saiz yang cun cun boleh masuk beg pun adalah satu kelebihan! senang nak bawak gi mana mana, cth gambar diatas sha tengah lepak kat tepi tasik, pakai sunscreen dulu~ overall memang deboooom!

Bau : ❤❤❤❤❤/5
Penyerapan : ❤❤❤❤❤/5
Kelembapan : ❤❤❤❤/5
Harga : ❤❤❤❤❤/5
Repurchase : yes!


PETAL VELVET POWDER


this one also my life saver! sebab apa sha cakap life saver? sebabnya sangat sangat memudahkan kerja sha sekarang untuk bersiap pagi pagi. sebagai orang yang jenis lambat bersiap ni, sha bersyukur ada powder ni. kalau korang nak tau Petal Velvet Powder ni ada 3 jenis iaitu :-

💕 #0 Translucent
💕 #23 Warm Beige
💕 #Pink Lavender



SEBAB SHA SUKA PETAL VELVET POWDER

👍 Menggunakan natural ingredients
👍 Sesuai dengan semua jenis kulit
👍 Packaging yang sangat comel!
👍 Tekstur powder yang sangat lembut
👍 Sebum control


MY REVIEW : best sangat pakai Petal Velvet Powder ni! sumpah best dan sangat sesuai untuk daily makeup! takdelah nampak keterlaluan sangat sebab memang ringan sangat tekstur powder ni. senang nak diapply pulak tu, haritu sha bersiap dalam kereta je hahaha sebab kecik comel je bekas bedak ni, senang nak masukkan dalam beg! bau powder ni pun wangi tau! rasa nak pakai je banyak banyak sebab best! ini bekas kedua yang sha pakai, sebelum ni sha guna yang Pink Lavender & sekarang guna yang Warm Beige

Bau : ❤❤❤❤❤/5
Cara guna : ❤❤❤❤❤/5
Finishing : ❤❤❤❤/5
Harga : ❤❤❤❤❤/5
Repurchase : yes!!!!!!!!

 PRICE & WHERE TO BUY 


Antara sebab lain yang sha suka pasal produk daripada Althea adalah harga yang sangat sangat sangat berpatutan! kiranya harga mampu milik, memang murah habis sha rasa sebab tu sha suka produk Althea ni hihi. bawah ni sha listkan harga produk diatas ya supaya senang korang nak membeli nanti!

PRICE -

☃ Petal Velvet Sunaway (55ml) - RM 43
☃ Petal Velvet Powder (3g) [#0 Translucent | #23 Warm beige] - RM 16 Each
☃ Petal Velvet Powder #Pink Lavender (3g) - RM 17
☃ Petal Velvet Set [ 1 Petal Velvet Sunaway + 1 Petal Velvet Powder (can choose) ] - RM 53.10


WHERE TO BUY -

Website :- ALTHEA KOREA




** this is a sponsored post but all opinions are mine

16 comments:

  1. asalam..tahniah tersenarai di laman blogger terkenal Mia Liana. Wah produk kecantikan memang sinonim dengan wanita kan

    ReplyDelete
  2. Wah, comelnya packaging dia. Tp sunscreen mmg wajib pakai lebih2 lagi kalau musim panas.

    ReplyDelete
  3. Ramai kata sunscreen ni best. Packaging pun comel, pink gitu 😍

    ReplyDelete
  4. Wah.. makin comey umpama aweks korea la nie.. pinkish dia punya packaging ye..

    ReplyDelete
  5. Kak ana pun suka juga set petal velvet ni. 💕

    ReplyDelete
  6. mmg best guna sunaway dr althea nie

    ReplyDelete
  7. akak suka juga bau wangi produk ni

    ReplyDelete
  8. best giler dua2 produk ni..iols love sgt
    susah nak cari sunaway yg betul2 tak melekit dan kombinasi dua produk ni mmg sesuai sgt..iols mmg bawa ke mana saja kalau ada event/travel kat luar

    ReplyDelete
  9. nanti kulit muka makin putih berseri!

    ReplyDelete
  10. nice packagingnya...berseri2 la lps guna produk ni

    ReplyDelete
  11. salam perkenalan....done following u jemput singgah my blog ya http://myaleo.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. petal powder menang ringan sangat , ccl suka

    ReplyDelete