KULIT BEBAS JERAWAT DENGAN RANGKAIAN PRODUK DARI SWISSVITA


Assalamualaikum

KULIT BEBAS JERAWAT DENGAN RANGKAIAN PRODUK DARI SWISSVITA | Hi korang! Beberapa minggu lepas kan, sha busy sangat sangat dengan kehidupan, sampaikan tidur malam selalu sangat lupa cuci muka. Bayangkan seharian kat tempat kerja pastu balik rumah letak kepala terus sampai kepagi pergi dia, memang seronok la jerawat buat kenduri kat muka sha. Sebaik sha jumpa dua produk ni, memang best! Tak tipu, sha review ni sebab berkesan dengan sha. Korang pernah dengar pasal brand SWISSVITA

APA ITU BRAND SWISSVITA?


Swissvita, widely recognized as an aesthetic skincare brand to treat Asian skin concerns utilizing only top notch quality ingredients. Collaboration with skilled talent from France, Swissvita products were all Swiss-formulated, using signature ingredients such as AC11 and B12 extracts from plants and herbs in the Amazonian forest, these ingredients are widely sought after by international cosmetic manufacturer for the amazing benefits!

4 PRINSIP UTAMA SWISSVITA

👀 Jaminan Kualiti Produk
👀 Penyelidikan dan pembangunan bebas MIT
👀 100% sahih
👀 Mematuhi standard ISO dan SGS


Sha ada try dua produk dari Swissvita ni iaitu pencuci muka dan toner



SWISSVITA ACNE SOLUTION SOOTHING CLEANSER


Kalau korang pernah baca kat blog sha kan, sha memang jarang tukar cleanser, jarang sangat sangat sebab selalu tak sesuai dengan muka sha. Tapi lepas try cleanser ni, sha rasa macam nak stay je dengan cleanser ni sampai bebila, nak tau tak sebab apa? Sebab cleanser ni sangat sesuai untuk orang yang ada masalah large pores, pori pori tersumbat, kulit yang kusam dan gelap, acne dan kulit berminyak! Ha ha ha ha ha ya semua tu ada kat sha!

KELEBIHAN SWISSVITA ACNE SOLUTION SOOTHING CLEANSER
💆 mengecilkan pori
💆 meningkatkan metabolisme kulit
💆 menghapuskan minyak berlebihan diwajah
💆 menghalang pertumbuhan jerawat
💆 membuang sel-sel kulit mati
💆 melembabkan kulit & merawat kulit

BAHAN YANG DIGUNAKAN
1. Caviar Lime Extract – Gentle removal of dead skin cells
2. Organic Willow Herb Extract - Inhibit overproduction of sebum, minimizes
pores, skin calming
3. O-Cymen-5-Ol – Anti-Acne and Anti-Oxidation
4. Arginine – Moisturizing and Skin Repairing

MY REVIEW : sha guna cleanser ni waktu malam je tapi korang boleh je nak guna pagi dan malam pun, sha guna waktu malam sebab muka sha paling kotor time tu, bila guna je cleanser ni kan, memang muka rasa bersih sebersih bersihnya. Ha githew. Selalu kalau cleanser yang buat kita rasa muka kita “cuci” ni kana da buih banyak & buih banyak boleh sebabkan muka kering tapi cleanser ni TAKKKKK! Walaupun takbanyak buih tapi memang buat muka sha rasa bersih haha! Kadang kadang sha jadikan makeup remover guna cleanser ni hehe tapi jangan tiru aksi ni tau :p

Bau :  ❤❤❤❤/5
Kelembapan : ❤❤❤❤❤/5
Harga : ❤❤❤/5
Repurchase : yes!

SWISSVITA ACNE SOLUTION SKIN BALANCING TONER



Another “skincare wajib” hehehe tonerrr! Ye korang sha tekankan ya, toner penting tau! Tambah tambah untuk yang ada masalah open pores macam sha. Sha kalau tak pakai toner kan, rasa lain gila! Rasa muka tak cukup ramuan :p

SIAPA YANG PERLU GUNA SWISSVITA ACNE SOLUTION SKIN BALANCING TONER
💇 Ada masalah pori tersumbat
💇 Kulit berminyak
💇 Kulit sensitive
💇 Acne yang teruk
💇 Kulit muka tak sekata
💇 Oily tzone and dry cheeks

KELEBIHAN SWISSVITA ACNE SOLUTION SKIN BALANCING TONER
1.Membersihkan pori  tersumbat, mempercepat penyingkiran sel kulit mati, meningkatkan penjanaan semula kulit
2. Mengurangkan dan mencegah blemishes
3. Menyekatakan kulit dan menghalang pembentukan pigmen
4. Mengatur tekstur kulit kasar dan tidak sekata
5. Mengecilkan liang yang diperbesarkan

BAHAN YANG DIGUNAKAN

1.Caviar Lime Extract – Gentle removal of dead skin cells
2. Organic Willow Herb Extract - Inhibit overproduction of sebum, minimizes pores, skin calming
3. Zinc Lactate – Regulate skin’s oil-water balance, increase moisture reserve in skin
4. Isopropyl Methylphenol Antimicrobial Agent – Stop comedonal acne
5. Perfect Ratio Flower Acids – Mild skin regeneration, reduce enlarged pores, improve skin radiance
6. Zinc Oxide – Tighten pores, moisturize skin
7. Penitential – Reserves water for long-lasting hydration
8. Olive Leaf Extract – Alleviate skin irritation, minimize the appearance of blemishes, prevent pigment build-up

MY REVIEW : tbh masa mula mula sha try sha taksuka, sha tak suka tekstur toner ni, sha tak suka bau dia tapi lepas dua tiga kali guna bila dah biasa dengan bau dia, toner ni memang terbaik gais! Sha rasa perubahan yang paling ketara adalah pores sha makin kurang kelihatan, ini yang sha nak selama ni! 

Bau :  ❤❤❤/5
Penyerapan : ❤❤❤❤❤/5
Harga : ❤❤❤/5
Repurchase : yes!



Kalau korang nak tau, produk dari Swissvita memang sesuai untuk semua jenis kulit tetapi lebih mementingkan kulit yang bermasalah. Korang jugak jangan risau sebab produk dari Swissvita fragrance free, alcohol free & paraben free. Pilihlah produk yang selamat digunakan, sebab sekali rosak banyak duit nak pakai hihihihi

WHERE TO BUY 

WEBSITE : https://www.allyoung.my/
FACEBOOK : https://www.facebook.com/allyoungmalaysia/
INSTAGRAM : https://www.instagram.com/allyoung_my


------------------------------------------------------------------

DOUBLE 11 PROMOTION (TOP UP RM1.10 ON SAME ITEM)
On 11/11/2018, allyoung will be having a MASSIVE SALES of TOP UP RM1.10 on the second item! (Applicable only on same item, e.g: Buy 1 Eye Cream at Normal Price, 2 nd Eye Cream at RM1.10)



** this is a sponsored post but all opinions are mine

9 comments:

  1. Pilihlah produk yang selamat digunakan, sebab sekali rosak banyak duit nak pakai ni mmg setuju sangat.

    ReplyDelete
  2. dah guna swissvita ni dulu...mmg terbaik sangat..pencuci dia bagus dan berkesan

    ReplyDelete
  3. Wah.. wah.. makin comel lah sha nanti.. bersih tanpa jerawat..

    ReplyDelete
  4. Akak pernah guna produk ni..best

    ReplyDelete
  5. Firsttime dengar nama Swissvita ni, packaging nampak comel..

    ReplyDelete
  6. myra still dlm trying period for these two products. I find the cleanser a little bit drying still but the toner was nice and soothing.

    Myra | The Grey Lines Between

    ReplyDelete