MY FAVOURITE MASCARA! & TIPS!


Assalamualaikum

MY FAVOURITE MASCARA! & TIPS! | Hi korang! macam takpercaya lagi 3 hari nak raya. dah ada mood nak raya belum? kalau sha, haritu memang ada mood nak raya tapi disebabkan dua tiga benda takbest jadi terus takdak mood. doakan sha dapat baju raya dalam masa terdekat ni haha! ok, berbalik pada tajuk entry sha, harini sha nak cerita pasal mascara. sha seorang yang sangat mementingkan bulu mata sha, sha taklukis kening tapi kalau kluar wajib pakai mascara dan ada orang tak kisah pasal mascara tapi wajib lukis kening, betul tak?

sebenarnya dulu sha tak kenal pun eyeshadow ka mascara ka blusher ka apa haha masa form5. masa habis SPM la cerita dia hahaha punyalah tak prempuan dulu dulu :p sha ingat lagi first time sha beli mascara sha beli SILKYGIRL EYE OPENER sebab tu je yang murah muehehehehe lepas dari tu banyak jugak la try mascara kan, biasalah teringin tengok orang post kat fb. tapi yang sha masih setia sampai sekarang 3 ni ja


ni lah buah hati pengarang jantung bulu mata sha haha. sha takpakai lah sekali 3 tapi kadang kadang pakai jugak bila takleh solat :p memang melaram lebih lebih la time tu muehehehe

1. SKINNY MICROCARA



mascara ni paling murah haha yang ni sha beli kat shopee RM3 something. kalau kat luar ada jugak RM5-RM 10. sha suka mascara yang ni sebab berus tu kecik, senang nak guna tambah tambah kat bulu mata bawah yang pendek tu! selalunya sha guna masa gi kerja atau keluar pi pasar. tapi satu jelah takbest mascara ni tak waterproof hehehe and yes, i use cheap mascara huhuhu


2. SILKYGIRL EYEOPENER


recommended for those yang kurang bajet tapi nak mascara yang kebaboom. hello mascara ni RM 10 ++ tapi waterproof okay? kalau nangis kena reject dengan crush pun belum tentu mascara korang luntur sekali hahaha tiberrr. dulu sha memang suka gila lah mascara ni tapi sekarang kureng hahaha belagak lah kan dah ada yang lain. tapi mascara ni memang okay, korang akan rasa keajaiban yang berlaku bila korang pakaikan kat bulu mata korang, terus korang akan rasa "eh taksangka aku ada bulu mata" kalau korang mempunyai bulu mata yang pendek macam sha la. 

3. THE FALSIES PUSH UP DRAMA


sha beli yang ni masa bulan 10 last year, masa mycybersale. sebab sha beli ni sebab sharifah rose guna! korang kenal tak sharifah rose? ala yang ada senyuman yang manissss tu! hahaha sebab dia kot sha beli macam tak logik kan? tapi pasalnya, sha tengok dia guna terus bulu mata dia jadi cantik, sha apa lagi terus search - add cart - bayar tunggu barang sampai hahaha. memang best mascara ni, bulu mata nampak satu satu tapi mahal jugek la sebab RM 39.90 kalau taksales hahaha so sha berhajat nak beli masa mycybersale this year pulak hahahaha


TIPS : 
1. sebelum pakai mascara kepit bulu mata dengan eyelash curler dulu
2. sapukan vaseline sebelum pakai mascara supaya bulu mata nampak kebabooom
3. boleh jugak gunakan bedak baby untuk tebalkan bulu mata korang [ pakai mascara - letakkan bedak (guna jari pun boleh) - pakai mascara kali kedua ]


sha takdelah pandai snagat bab bab makeup ni, kalau salah jangan kecam ye hahaha ha siapa yang belum beli mascara tu, tunggu apa lagi harini watsons last sales! hahaha bai



11 comments:

  1. kalau ejulz guna ni pengsan org rumah. hehe

    ReplyDelete
  2. saya tak pandai benda2 macam ni haha :)

    https://aerillhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. jom join http://shahirah-lee.blogspot.com/2018/06/sudden-comeback-with-segment.html

    ReplyDelete
  4. Wah bagus ni, tak pernah reti nak pakai benda alah ni. Tips berguna betul di kala menjelang aidilfitri..hihi

    ReplyDelete
  5. Dh lama tak guna mascara ms keja, tak selesa bila sgkut kat spek

    ReplyDelete
  6. Kak ana selalu fail bab nak apply kat bulu mata yg bawah tu. Selalu comot. Huhu

    ReplyDelete
  7. sekarang ni guna in2it tapi nak try jugak lah Maybelline Push Up Drama tu :D

    ReplyDelete
  8. miza selalu fail part mata ne. Pakai lipstik jew. Klau nak melawa rela tadah muka mintak orang make upkan hehe

    ReplyDelete
  9. suka jugak tapi tak rajin pakai. ehehe..

    ReplyDelete
  10. haha..k.fiezz le tu dlm kategori, wajib lukis kening tpi tak wajib pakai mascara..kdg kalau teringat nak pakai, k.fiezz pakai le mascara..kalau terlupa, no hal..mascara yg k.fiezz guna skrg brand Chanel..my favourite la hat ni skrg...

    ReplyDelete
  11. suka pakai cuma dah lama tak pakai..skill dah hilang kot.. kikiki..

    ReplyDelete