BERBUKA PUASA DI PUJI ARABIAN DELIGHT


Assalamualaikum

BERBUKA PUASA DI PUJI ARABIAN DELIGHT | Alhamdulillah harini dah masuk hari ke 23 kita berpuasa, sedar tak sedar harini jumaat terakhir Ramadhan 1439H. so semalam sha berkesempatan untuk berbuka puasa kat luar. terima kasih kakja dan sekeluarga sebab belanja. kitaorang bertolak ke tempat kejadian pukul 5.55 petang macam tu sebab takut jam, pakai waze ok :p sampai sana pukul 6.30 petang gitu, not bad la takjam sangat sebab tak ikut jalan utama. bila sampai cari meja apa semua, mmg taksangka yang berbuka bawah khemah macam khemah kenduri tu hahaha ingatkan makan dalam restoran sebab sha mmg pernah makan kat situ masa 2015 hahaha.

sampai terus nak selfie budak budak ni haha

makanan boleh diambil pukul7 & sup dengan sambal boleh ambik pkul 6.50 macam tu. kitaorang pun gilir gilir lah gi ambik semua tu. sebab ramai kan, 4 meja hahaha

taknampak sangat banner pun disebbakan cahaya 

belom buka puasa dia dah bukak dulu hahaha

PUJI ARABIAN DELIGHT - NASI ARAB YAMBING

kitaorang decide untuk ambik yang dalam talam je sebab senang la takyah semua beratur sebab ada budak budak pe semua, satu talam untuk 4 orang - Nasi Arab Yambing. dan yang bestnya kat sini, air free dan makanan tambah free tapi tengoklah banyak mana kan? boleh ke nak tambah lagi hahaha

saja suka ambik gambar pemandangan gitu

MY HONEST REVIEW : sha rasa orang kedah memang tau kot tempat ni, nasi arab dia memang power habis la, dengan banyak dan harga yang berpatutan. sha suka nasi dia, kambing dia, ayam dia, sambal dia haha sup kureng sikit. yang best dorang siap sediakan lemon lagi, untuk perah atas kambing kot? hahaha tempat pun selesa walaupun ramai gila orang time bulan ramadhan ni, senang nak cari parking, staff friendly. sha bagi 10/10 bintang! korang yang mai kedah wajib try ni nasi arab ni tau.


Facebook : Nasi Arab PUJI
Alamat : Kampung Tok Bidan, 05460 Alor Setar, Kedah
No. Phone : 013-474 7672







14 comments:

  1. sedapnyaa makan nasi arab.. menjejes ailio kitee tengah hari ni hehe..

    ReplyDelete
  2. Menarik konsep makan dia. Ala2 kenduri

    ReplyDelete
  3. meriah nya. x pernah rasa lagi makan dalam talam macam tu

    ReplyDelete
  4. sedapnya nasi arab! btw cantik header blog :)

    ReplyDelete
  5. uii sedapnya nasi arab kambing..feveret..

    ReplyDelete
  6. waaa meriahnya ramai orang! Memang wajib singgah la kalau sampai 10 bintang sha kasi :D

    ReplyDelete
  7. Interesting. Saya tak pernah cuba Nasi Arab lagi.

    ReplyDelete
  8. best jugak nak try bila balik Kedah nanti..Umi suka makanan Arab ni tapi DH tu la payah sikit heeh

    ReplyDelete
  9. fuhh..

    macam kenduri kahwin dah suasananya. hoho

    ReplyDelete
  10. lama betul tak makan nasi Arab...

    ReplyDelete
  11. wow besar tu dulang dia. mesti sedap tu sampai 10/10 bintang hehee

    ReplyDelete
  12. Entah bilalah nak berjaya makan nasi arab dalam talam cengginie.. Huhuhu.. Melelleh air liur akak tengok talam nasi sha tu. Hahaha..

    ReplyDelete