NASI KERABU - DAPAT TIME PUASA JE


Assalamualaikum

NASI KERABU - DAPAT TIME PUASA JE | Hi! entry kali ni pun pasal makanan jugak hehe biasalah bulan puasa ni, banyak betul makanan yang nak dicuba & terbeli tapi takmakan pun? πŸ˜ͺ so harini sha berbuka dengan nasi kerabu! sha tak ingat tahun bila tapi sha pernah the whole ramadhan iftar makan nasi kerabu. ok so crazy πŸ˜‚ rasanya masa tu form5 ke form4. biasalah time tu beli apa semua guna duit family ken :p


so petang tadi hujan, sha balik kerja siap tertidur tau haha pastu bangun pkul 6 lebih macam tu pi bazar. tu pun sebab hujan dah behenti. ingatkan dah takdak apa lah kat bazar tapi redha jelah. sampai je bazar ramai lagi orang πŸ˜‚ sha pun macam blank gila petang tadi, nampak nasi kerabu terus beli.

selalu orang cakap orang kedah makan nasi ulam kan? but not meπŸ˜‚ sha tak lalu nasi ulam and more to nasi kerabu πŸ˜‹ sha pun cakap lah nak nasi kerabu macam kat atas tu. RM6.50, rasanya ok kot sebab banyak.

alhamdulillah kenyang, takmenyesal beli πŸ˜‚ rasa pun sedap as always gitu. makcik ni jual nasi kerabu bulan puasa je, bulan biasa jual nasi lemak dan nasi lemak dia pun sodap! 

oklah sekian untuk kalini, korang suka nasi kerabu ke nasi ulam? πŸ˜‹

ps ; sha takmakan budu

4 comments:

  1. Sedapnya dapat berbuka dengan nasi kerabu sha. Terliur pula tengok pepagi entri ni. Haha

    ReplyDelete
  2. Akak tak pernah dapat lagi rasa nasi ulam.. Tapi memang suka nasi kerabu.. Kalau ada solok lada dengan daging bakar, pergh!!

    ReplyDelete
  3. Nasi ulam tak penah cuba tapi nasi kerabu favourite k.fiezz..kat KL ni harga paling mahal, RM8..paling murah RM5.50..Ni yang k.fiezz pernah beli..

    ReplyDelete