MURTABAK KUAH GULAI?


Assalamualaikum

MURTABAK KUAH GULAI? | Hi! lamanya taksinggah kat sini πŸ˜‚ so sapa kat sini suka murtabak? kalau macam sha, kalau bulan ramadhan wajib berbuka dengan murtabak kecuali hari hari terakhir ramadhan mesti murtabak cepat habis dan taksempat beli hahahaha 

beberapa hari lepas sha ada nak try murtabak kat satu kedai ni, sha beli satu je sebab first try kan.


ha ni lah murtabak yang sha beli tuπŸ˜‚ takyah la tengok murtabak tu, karang terliur pulak. hahaha so ni first time sha beli murtabak dapat kuah gulai ni. haritu ada jugak tengok kat twitter, dorang gaduh murtabak sedap dimakan dengan gulai or sirap bawang πŸ˜‚πŸ˜‚

so lepas rasa murtabak ni, tu lah kali pertama dan terakhir sha beli rasanya. ya murtabak dia pun eshe eshe je hehehe ditambah pulak dengan kuah gulaipulak kan. tak kena selera saya πŸ˜‚

so siapa geng sha? murtabak ft sirap bawang πŸ™‹πŸ»πŸ™‹πŸ»πŸ™‹πŸ»

okbai 😘

12 comments:

  1. Dekat johor ni kami memang makan dengan kuah kari. Macam makan roti canai. Sedap je kami makan. Belah pantai timur memang makan dengan kuah sirap bawang kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yeke? hehe baru tau ni. sha orang utara makan dengan sirap bawang 😁😁

      Delete
  2. kita geng, suka lagi cecah dgn bawang, sbb dia potong sikit rasa murtabak tu, xmuak sgt..
    klau dgn kuah gulai tu mcm roti canai jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tulah. sebab sha makan roti canai pun takmakan dengan kuah gulai πŸ˜‚

      Delete
  3. kalau aff suke murtabak + sirap bawang.. hehehe

    salam ramadhan dear :D https://jajastollymolly.blogspot.my/

    ReplyDelete
  4. Tak ingat dah selalu makan murtabak dengan apa. Rasa macam dengan kuah gulai. Tapi, macam dengan sirap bawang pun ya juga.

    ReplyDelete
  5. actually thes tak pernah tau pun wujud murtabak ft sirap bawang sampailah tahun lepas, tu pun sebab smbung study dekat terengganu. Masa tu janggal jugak la makan murtabak dengan sirap bawang sebab dari kecik dah diajar murtabak tu makan dengan kuah kari/gulai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yeke. sha pulak dari kecik makan dengan sirap bawang hehe

      Delete
  6. Selalu makan murtabak dengan kuah kari.. Kalau sirap bawang tu memang tak kena rasanya.. kikiki..

    ReplyDelete
  7. Kalau k.fiezz, murtabak makan gitu je..tak cicah dengan apa2 kuah sbb rasa tak kena dengan tekak..

    ReplyDelete