BELI EBOOK DI GOOGLE PLAY


Assalamualaikum

BELI EBOOK DI GOOGLE PLAY | Hi, minggu lepas sha takdak kerja pastu saja saja usha google play, ok macam tak logik tapi yaaa sha buat benda tu. nampak tak bosan teruk? sebenarnya sha tengah cari game yang best sebab my life is so boring. nak tengok kdrama takdak mood, mana boleh kan tengok cerita tak kena time nanti takpaham pastu nanti kena ulang ulang ulang heh. pastu tengah usha usha google play, saja gatal gatal nak tengok yang kat bahagian books ;

              

walaupun sha bukan lah ulat buku tapi bila tengok ja buku buku kat situ rasa nak gila jap haha. sha pun macam tengok tengoklah buku apa yang ada. novel pun ada tapi sha malas nak baca novel hihi pastu bila duk usha usha jumpa satu buku yang ala ala motivasi/quote gitu lah.


Jatuh Cinta Tak Pernah Salah by @Negeriakhirat

suka tak semestinya kena beli kan? hehe joke joke. sha dah masukkan buku ni dalam wishlist tapi takbeli lagi sebab tengah baca buku lain yang dah TERbeli. so macam ↑ (gambar diatas) bila korang klik kat buku yang korang berkenan tu, naik macam tu. disebabkan ni buku online so kita taktau kan apa dalam dia pe semua, sebab tu lah ada free sample


bila dah klik free sample nanti akan terdownload dan masuk kat Google Play Books ; kalau dah ada kat phone boleh terus baca dan kalau macam sha takdak haritu kena download dulu. sample free ni dia macam bagi hint ja, hint yang membuatkan kita nak beli atau tak buku tu. macam buku Jatuh Cinta Tak Pernah Salah - diberikan 27 mukasurat free sample dan sha rasa nak beli huwaaaa

CARA PEMBELIAN EBOOK  DI GOOGLE PLAY 


1. Klik di HARGA EBOOK TERSEBUT


2. lepas tu akan naik macam ni, kalau sha, sha memang bayar guna kredit phone sha, kiranya nanti dia tolak dari kredit phone kita.


korang boleh jugak bayar melalui  credit card or debit card tapi sha rasa susah benda ni haha


3. masukkan password google play korang dan klik konfirm! 

enjoy your reading! 

-------------------------------------------------------------------------------------

Antara petikan petikan daripada Jatuh Cinta Tak Pernah Salah - Sebab Jodoh Tidak Saling Mencari Tetapi Saling Menemukan

"terkadang aku ingin seperti angin, meski tak terlihat tapi bisa kau rasakan kenyamanannya, sebab doa yang selalu aku panjatkan"

"Apalah yang sanggup aku pendam lagi selain rindu, jika pada akhirnya Sang Pemilik Semesta memberikan kesempatan untuk bersujud dan mengadu"

"kurangilah kesenanganmu di dunia, maka akan berkurang dukamu di akhirat - Iman Syafi'i"


7 comments:

  1. wowww menarikk nnti kalau ade buku yg menarik kite boleh purchase je kat sini :D

    ReplyDelete
  2. memang best beli kat EBook kat Google Play ni..sini la tempat Umi beli selalu sebab tak perlu almari atau rak utk buku.semua online jer..jimat ruang..hehe

    ReplyDelete
  3. senanglah nak membeli buku lepas ni...tak payah nak ke bookstore lagi

    ReplyDelete
  4. Bestnya.. snng skrng x perlu nk beli2 buku dh. Smua dlm smrtphone. Mudah kan.

    ReplyDelete
  5. Mai tak suka baca e-book,berpinau mata. tp tulah, harga buku fixi dlm google play mmg murah banyak.

    ReplyDelete