PENGALAMAN FIRST TIME MEMBELI DI SHEIN

20
Assalamualaikum
PENGALAMAN FIRST TIME MEMBELI DI SHEIN | Hi! baru baru ni saya ada try shopping di satu platform online yang rasanya dah lama ada kat Malaysia tapi saya je yang baru try nak membeli. Jadi harini saya nak kongsikan pengalaman saya membeli di Shein, mana tau ada yang nak membeli tapi takut kan?

PENGALAMAN FIRST TIME MEMBELI DI SHEIN

sebenarnya dah lama dah membeli di patform ni tapi tak berani dan takda benda nak beli sebab for me kalau baju kat situ boleh tahan mahal juga la. pastu masatu nak beli casing tapi niat nak upgrade phone tu dah ada sooo macam takpayah la membazir je hahaha jaadi lepas upgrade phone, masa ni lah nak membeli casing kan :p


jadi disebabkan ada benda yang nak dibeli, saya pun install la aplikasi Shein! memang rambang mata jugak la bila bukak aplikasi tu!

kebetulan semasa saya install tu, bila check time tu ada free shipping! tolong bagitau saya siapa yang taksuka free shippng????! terus pilih dan order tanpa berfikir panjang hahaha~ jadi saya order pada 4 Julai dan barang sampai pada 10 Julai, itupun sebab cuaca. sepatutnya 9 Julai dah patut sampai dah.



bila sampai memang eksited la kan sebab first time. for me, packaging semua okay sebab ada bubble wrap dan barang sampai dalam keadaan elok. tapi korang jangan ingat packaging wow tau, packaging macam shopee tu je.

tapi yang saya suka pasal Shein ni, penghantaran laju! bayangkan daripada China dalam masa 5-6 hari je! kadang kadang beli dari Malaysia pun ambil masa lama macam tu kalau PKP ni kan? haha 

kalau korang tertanya tanya Shein ni bayar guna apa, korang ada banyak pilihan untuk pembayaran maacam online banking, debit card dan juga grab pay. kalau macam saya, saya guna online banking je. pernah dengar yang dorang bagitau jangan guna debit card sebab tak selamat.


korang mesti nak tengok gambar casing saya kan? hehehehe saya beli tiga je kalini :p dan free shipping so total RM13++ macam tu, tapi saya suka satu je yang oren tu hahaha yang lagi du macam nipis so rasa tak selamat :3


dan harini saya bercadang nak beli lagi :p so tunggu haul akan datang~ ok bai!

Post a Comment

20 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Ooo shein ni dr china ye.. Ala2 mcm platfom apa tu yg pemes tu.. Lupa lak nama platfom tu.. Shein ni baru lagi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mysg ke kakret? hahaha taktahu la lama ke barub๐Ÿ˜‚

      Delete
  2. tudiaaa...sakan shopping eh...apapun selamat bershopping....jangan over shoping dah la ye...

    ReplyDelete
  3. halahhh...terbaca pulak..haha. sat gi nak tengok ada apa kat sini. #sejeniscepatterpengaruh. haha. first time akak dengar website shein ni benornya. hehe..

    ReplyDelete
  4. Waaa.. zaza pun sokmo nampak shein ni..baju dia lawa2 tp tu lah mahal kan..

    ReplyDelete
  5. Teringin jugak nak beli di Shein ni sebab baju dia cantik. Thanks share. Laju ye delivery dia. Tak sangka

    ReplyDelete
  6. Cantikkk casing phone
    Ada tgk website ni
    Eh kena shopping ni

    ReplyDelete
  7. Boleh bayar di 7 eleven tak ? Sbb yg shopee punya rabia bayar di 7 eleven je

    ReplyDelete
  8. tak pernah lagi shopping dekat shein ni. tengok dekat tiktok ada sesetengah yang dapat barang tak elok. btw casing cumilll!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke hahaha alamak. sebaik saya beli casing je ๐Ÿ˜‚

      Delete
  9. Lalu lalang gak produk shein ni kat facebook. Ingatkan oversea. Local rupanya. Bolehlah belek tengok nanti

    ReplyDelete
  10. Hi saya nak beli 3/9 hari pastu estimated delivery 13-16 Sept. Lama betul. Sbb saya nk pakai brg on 15th. Masa awk beli tu Tarikh brg smpai tu mmg sama ke dgn estimated delivery yg diorg bagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalunya sampi awal dari estimated date dia bagi

      Delete
  11. macam mana nk dpt free shipping?sbb saya first time nk beli baju...harga baju rm 37 tp shipping dia je dh rm10...

    ReplyDelete
Post a Comment
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !