Subscribe to my Newsletter

RESEPI SAMYANG RAMEN VERSI TAKPEDAS

Assalamualaikum

RESEPI SAMYANG RAMEN VERSI TAKPEDAS | Hi! Korang buat apa je sempena PKP ni? haha aduh peningkan? ingatkan 2021 ni dah bebas ke sana ke sini, malangnya ke dapur ke bilik ke ruang tamu jelah mampu 😂

Bila dah duduk rumah ni memang asyik nak makan jelah kan, semua benda nak dimasak 😂 so semalam kita try makan samyang! yummy 😋

RESEPI SAMYANG RAMEN VERSI TAKPEDAS 

Cousin saya, teringin nak makan ramen sejak puasa lagi, tapi biasalah bila puasa, masa puasa memang nak makan itu ini, tapi bila berbuka memang takmakan pun haha

Teringin nak makan ramen tapi taknak pedas 😂 ha meh saya nak ajar macam mana tu nak makan ramen tapi taknak pedas, tapi guna semua bahan tau! takda yang terbuang pun.

RESEPI SAMYANG RAMEN VERSI TAKPEDAS 

Bahan :

  • Sepaket ramen (plastik warna hitam)
  • Susu kotak
  • Cheese sekeping
  • Air

Cara - cara :

👉🏽 Didihkan air dan masukkan ramen, biarkan sehingga ramen lembut
👉🏽 Toskan ramen 
👉🏽 Masukkan 8 sudu susu ke dalam kuali dan masukkan sos ramen
👉🏽 Masukkan cheese dan gaul sehingga cheese cair
👉🏽 Bila dah elok semua, masukkan ramen dan gaul sehingga sekata!
👉🏽 Sedia untuk dihidang! Jangan lupa taburkan yang 1 paket bahan lg tu😂



inilah hasilnya ✨✨ serious rasa lemak dan sedap gila! tapi part last last memang muak 😂 so sebungkus tu kongsilah dua orang ok? hehehe

okay bye!

Post a Comment

12 Comments

  1. anakdara suka sgt ramen tp die beli yg pink tu carbonara letak susu juga ngan cheese tp still rasa pedas tp okla tkla pedas berapi

    ReplyDelete
  2. x minat sgt...kadang2 beli pun utk Ian & Iris la..suka sgt yg pedas2 ni..

    ReplyDelete
  3. Tak pernah beli ramen. Asyik beli Maggi kari je

    ReplyDelete
  4. ramen sedap tapi tak mampu nak makan banyak. ahahahaha

    ReplyDelete
  5. yeay cara kita buat sama!!! Cik TK spesis makan ramen yang tak pedas juga!!! tambah susu untuk hilangkan pedas dan serius sedap rasa berlemak. Nyummy!!!

    ReplyDelete
  6. Betul, time puasa macam macam nak makan. lepas berbuka sampai tak ada selera nak makan. kalau saya suka versi pedas. Versi tambah susu dan cheese ni hujung hujung tu memang muak sikit.

    ReplyDelete
  7. Anak-anak suka makan. Kita makan sikit jew.

    ReplyDelete
  8. susu? serius lah! boleh ke makan alamak hehee
    biasa versi xpedas kak shida kan..tuang separuh je sos dia hahaa setel!

    ReplyDelete