Subscribe to my Newsletter

BLOG GOALS UNTUK 2021!

Assalamualaikum

BLOG GOALS UNTUK 2021! | Hi! selamat hari ahad. kejap kejap je sekarang, harini ahad ehh tetiba dah sabtu 😂 saya punya target nak update 2 3 entry sehari tak tercapai lagi. busy dengan kehidupan haha


BLOG GOALS UNTUK 2021!

Dah masuk April baru nak sembang pasal blog goals? hahaha better late then never githewww. saya ni kadang kadang nak stop je daripada menulis tapi rasa sayang sangat haha. tu yang kadang kadang sebulan sekali je update 😂

tapi bila tengok pv makin naik, semangat nak b tu datang balik! tu sebab kadang sehari 10 entry sekali update 🤣 esoknya terus krik krik hahaha

jadi seperti yang korang nampak kat banner atas, 2021 blog goals saya :

✨ 10 blogpost per month

kalau dulu, waktu kerja, waktu hidup kita semua masih normal, 10 blogpost tu macam takda apa sangat. tapi bila sekarang kena stay at home, pening juga nak update apa 😂 takkan hari hari nak update benda sama kan...

✨ naikkan earning adsense

ni susah 🥺 seronok tengok blogger lain yang cashout setiap bulan! kita ni blogger sendu belum ada rezeki lagi nak cashout. ada tips tak cemana nak naikkan earning adsense? huhu

✨ naikkan pv & uv

yang ni tak menentu, kadang naik naik banyak sangat 😂 kadang takdak, takdak terus! takpalah, kena rajin buat blogpost nanti insyaAllah ada la yang baca kan 🤪

✨ rajin blogwalking

dulu masa kerja, setiap hari sebelum mula buat kerja mesti blogwalking dulu hahaha pastu time lunch pun blogwalking 😂 lepas dah behenti tu dah takda blogwalking sangat dah, tapi sekarang masih slow slow blogwalking. maaf ye pada yang saya tak singgah 👉🏽👈🏽

✨ cukupkan 1000 followers blog

sebenarnya ni "azam" tahun lepas untuk dapatkan 1000 followers tapi takdapat. insyaAllah, tahun ni kita buat sampai jadi! sikit je lagi tu hehehe sempat lagi insyaAllah 🤍

itu jelah blog goals saya,  if korang ada share blog goals korang boleh bagi link kat bawah okiee! nanti saya usha ✨


Bye! have a great weekend 🌹

Post a Comment

8 Comments

  1. Alamakk kita pun xde blog goal hehe.. Mana yg sempat or mana yg idea dtg tetibba, ada la entry kat blog.. Klu x berubah entry tu, means bz or tgh malas ir tgh xde idea ahha.. 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha samala. kalau rasa nk update update je 😂

      Delete
  2. Semoga tercapai goals untuk tahun 2021 ni.

    ReplyDelete
  3. Bagusnya ada blog goals..
    Good luck syafiqah..

    Ramadhan Kareem..
    Selamat berpuasa..

    ReplyDelete
  4. Pasti boleh tu sapikah. Plan leklok inshaAllah pasti berjaya kalau ada usaha. sikit je lagi tu nak capai 1000 :)

    ReplyDelete
  5. Wah siap ada blog goals lagi. Hebat! Tapi itulah duduk rumah ni, tak ada idea nak post pasal apa hahaha. Jemu la kalau update benda sama je kan hahaha.

    ReplyDelete
  6. Semoga dipermudahkan thn ni dan tercapai hasrat

    ReplyDelete
  7. tak silap nak naikkan earnings tu kena rajin menulis blog.

    ReplyDelete