Subscribe to my Newsletter

SUSAHNYA NAK MULA BALIK MORNING WALK!

Assalamualaikum

SUSAHNYA NAK MULA BALIK MORNING WALK! | Hi! beberapa hari lepas saya ada kongsikan pasai aktiviti saya sekarang which is morning walk! tapi sejak sejak takda geng nak morning walk terus tinggal kenangan 😆

Susahnya Nak Start Semula!

jadi minggu ni kan cuti sekolah, cubalah untuk bangun morning walk haha tapi takmampu geng. bangun subuh pastu jadi malas gila nak berjalan 😆 tapi bila rasa badan berat, tadi petang trylah nak start balik haha, dapatlah 1km je 😂 bolehlah daripada takda

antara sebab saya jadi malas nak berjalan ni sebab aktiviti harian yang memang meletihkan 😅 contoh ahad isnin saya kena gi hantar dan ambil pkcik saya chemo, dan jalan untuk sampai ke wad tu boleh tahan jauh hahaha

dan sekarang asyik kena kemas rumah la, kemas itu ini, aduh penat 😂 bila dapat duduk memang rasa taknak bergerak mana dah. nampak tak alasan je memanjang!


esok 1 April dah, haha insyaAllah kita back on track. takdapat morning walk, evening walk pun jadilah hahaha. tadi petang lepas ber"evening walk" kat pasar malam, sambung evening walk kat jalan rumah pulak.

itu jelah nak cerita 😂 doakan saya istiqomah sebab muka saya pun dah semakin membulat ni! hehe 🤍

Post a comment

16 Comments

  1. HAHAHA alasan dia kemainnnnnnn! Tapi ikut kemampuan diri kita, jangan paksa diri okey :)
    Pusing pusing dalam rumah pun boleh tapi jangan pergi dapur bukak peti sejuk and makan pulak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha itu bahayanya pusing dalam rumah 😂 eh tetiba sampai dapur haha

      Delete
  2. Chaiyokkk!! Best pepagi briskwalk kat kawasan camni.. Aman je rasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thankyou 🤍🤍 haah, pagi lg best 😍

      Delete
  3. Keep it up!!
    Memang kalau dah stop, payahnya rasa nak start balik... Pagi or petang xpe.. janji walk... Tapi lagi best morning walk la kan... dapat sunlight pagi... gituuu. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha 🥵 skrg terpaksa jalan petang sbb geng ke sekolah 😂

      Delete
  4. Nak mulakan memang susah, nak disiplin buat pun susah juga.

    ReplyDelete
  5. bestnya dapat walking kat tempat yg best... insyallah lepas ni ok

    ReplyDelete
  6. wak pon dh malaa nak jogging akrg nihh .. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha 😂 panas pulak skrg ni, lagi bertambah malas

      Delete
  7. Hahaha.. alasan kita sama.. Bila dah penat buat kerja rumah memang rasa nak melepek je.. hahaha.. Tapi bila dah mula, badan rasa ringan je.. chayook!! Chayook!!

    ReplyDelete
  8. Selalunya masa nak start tu je yang rasa susah sikit, lama-lama tanak berenti nanti 😋

    ReplyDelete
  9. selalunya nak start tu je yang susah sikit..bila dah start syok, sure tanak berenti pulak nanti :P

    ReplyDelete
  10. you can do it!! caiyok caiyok!

    ReplyDelete