Subscribe to my Newsletter

TEMPERED GLASS MRDIY? BERKUALITI KA?!

Assalamualaikum

TEMPERED GLASS MRDIY? BERKUALITI KA?!|  Hi, bulan lepas ada mrdiy yang baru bukak kat kawasan rumah saya. ini baru mrdiy, dah rasa nakpi hari hari! bayangkan kalau ecoshop 🤣

rasanya semenjak buka, 3 4 hari sekali mesti pergi 😂 kadang bukan nak beli apa tapi seronok nak tengok je hahahaha. stok pulak asyik sampai je, kalau takpergi 3 hari tu mesti banyak benda baru 😂😂

banyak kali jugak la usha tempered glass situ, sebab murah 1 pastu nampak macam ok je kualiti dia. saya ni selalu beli tempered glass kat shopee je 🤪

selalunya kalau beli kat shopee harga RM5 gitu tak termasuk postage, kalau kat mr diy pulak rm6++ gitu. jadi dah ada mr diy ni beli situlaah senang!

kenapa takbeli kat kedai phone? mahal hahaha kadang rm15-rm30 🥴 boleh beli 6 dah kalau kat mrdiy! hehehek tapi ok tak tempered glass mrdiy?





kalau tengok dari packaging, nampak mahal kan? nak pasang pun mudah je! sekali letak dah terus lekat elok 😍 meh tengok gambar sebelum dan selepas ;-


sebelum

selepas

dulu saya beli tempered glass kat shopee, jenis matte tapi tu la tu senang nau retak kat tepi tepi tu😅 dan yang beli kat mrdiy ni, jenis biasa je tak matte so kadang nampak cop jari kat skrin 😂 tapi yang bestnya nampak terang nau skrin lepas tukar tempered glass ni hehehehek 

🌸 My Review 🌸


kalau bab harga, rasanya memang berbaloi sangat sebab bawah rm10. ada juga pilihan warna which is putih/hitam. senang nak dapat dan takpayah tunggu abang courier 😂🤪 tempered glass ni tebal juga, taknampak murah pun. recommended geng! ✨✨


Post a comment

4 Comments

  1. handfon saya takleh duna screen potector... harap harap sihat ajelah sehingga ke akhirnya

    ReplyDelete
  2. Actually pakai yg murah is okay kalau you bukan jenis extreme mcm slalu buat fon jatuh ke sebab tempered glass yg murah stakat nak elak screen calar ke dah kira okay
    slalu yg mahal tu boleh absorb impact kalau fon jatuh. Means kalau fon tu jatuh, instead of screen kita pecah, tempered glass tu yg akan pecah dlu. ��

    ReplyDelete
  3. macam2 dh ada di DIY.. lama tak tukaq tempered glass fon.. selalu malas nk bt sendiri

    ReplyDelete