FILEM INDONESIA : MELODYLAN

 

Assalamualaikum

FILEM INDONESIA : MELODYLAN | Hi! Dah lama sebenarnya tinggalkan zaman tengok filem indonesia ni pastu haritu syik tengok iklan di youtube pasal filem indonesia. kita pun apa lagi terus search pastu jadi seronok tengok sebab takpayah baca subs sebab dah faham XD tapi mula mula layan filem indonesia bukan melodylan tapi yang lain tapi alang - alang malam ni tertengok balik, apa salahnya cerita kat blog :p


Sinopsis Melodylan

Melody yang pindah sekolah karena dia sedang menghindari setiap masalah yang terjadi di dalam hidupnya, apalagi Melody memilik masa lalu yang buruk dengan David mantan kekasihnya. Tetapi di sekolah baru, masalah kembali muncul saat Melody mengenal Dylan cowok yang selama ini terkenal cool, suka bikin masalah namun tetap menjadi idola di sekolah barunya Melody karena kegantengannya. Kabar kedekatan Melody dan Dylan didengar oleh Bella gadis cantik yang selama ini dianggap paling dekat dengan Dylan. Kabar itu juga membuat Bianca si biang onar sekolah menjadi kelabakan karena dia sendiri tak pernah bisa mendekati Dylan.

Melody semakin galau saat perkenalannya dengan Dylan memang benar-benar selalu menimbulkan masalah. Banyak yang cemburu dan banyak yang tidak suka dengan Melody si gadis baru. Melody berusaha menghindari Dylan dengan mendekatkan diri pada Fathur.

Best ke Tak Melodylan?



Disebabkan saya memang jenis suka tengok cerita pasal budak sekolah, jadi macam okay okay jelah walaupun terasa cringe sikit jalan cerita dia haha. bila tengok lama lama cerita ni, rasa macam hero dia kayu pun ada haha sebab macam asyik bajet macho ja xD dan cerita ni complicated ya ampun!!!!! cerita dia macam ni, dylan suka bella tapi bella suka fatur tapi fatur suka melody dan melody suka dylan! hahahaha biasalah cerita budak sekolah kan XD ada juga la part part dalam filem ni yang sha skip, terima sekali part bella & fatur sebab tengok cerita ni nak tengok hero heroin ja kan~ bila dah nak habis cerita ni boleh tahan cringe juga la tapi takpalah, tengok buat mengisi kekosongan time buat kerja.

kalau ditanya pasal rate, 6/10 je kot huhuhu maybe heroin nampak okay tapi hero macam kayu sikit, tapi its okay, masih boleh dimaafkan hahaa.

Tengok kat mana?

iflix - Melodylan



Okay bye!

1 Comments

  1. Dah lama tak tengok filem Indonesia.. last tengok pun sinetron bawang merah bawang putih.. hihihi

    ReplyDelete