RESEPI PIZZA GUNA KEPINGAN WRAP!


Assalamualaikum

RESEPI PIZZA GUNA KEPINGAN WRAP! | Hi! Selamat Hari Raya lagi 😆 raya kan sebulan? hihi. so raya kedua kan dah takboleh pergi meraya jadi kita pun duduk jelah rumah dan makan makan 🤣 seperti tajuk, kita buat pizza guna wrap! alahhh tortilla wrap tu. kita guna yang jenama gardenia - RM4.60 kot untuk 5 keping. 



Bahan - Bahan :



🍕 1 keping wrap
🍕 Sosej/Daging/Ayam yang dipotong kecik (goreng dulu pun ok)
🍕 Sos spageti
🍕 Cheese (mozarella/pamesan/cheddar) 
🍕 Lada bengala

Cara - Cara :


1. Letak wrap atas dulang pembakar dan sapukan sos spageti


2. Letak cheese sikit (kalau taksuka banyak cheese boleh skip)

3. Letak sosej dan lada bengala 


4. Letak cheese sebanyak yang mungkin korang nak


5. Bakar dalam oven selama 15-20minit suhu 250°c (ikut oven korang)

6. Dah siap 🍕😋



korang boleh ja nak letak apa yang korang suka hahahaha nak letak petai ke apa😂 ni sha buat yang paling simple la ni guna sosej ja 🤣 tapi sedap teruk okay 🤭😛

7 Comments

  1. Okay mcm pizza nominos. Nipis sikit

    ReplyDelete
  2. wahhh sedap! blh try buat jgk ni.. senang je..

    ReplyDelete
  3. SELAMAT HARI RAYA!! best entry ini.. done follow u, follow me back.. tq
    http://acuyuhan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Wah nampak menarik. Rasa macam main game pizza dulu.
    Tapi wrap ni hari tu start pandai beli waktuPKP lah. Mcm2 boleh buat

    ReplyDelete
  5. menjadilah.. nk kene cuba jugak nie

    ReplyDelete
  6. senang dan jimat masa buat pizza. best pun best!

    ReplyDelete