REVIEW : KLAIRS GENTLE BLACK DEEP CLEANSING OIL

15:27


Assalamualaikum!

REVIEW : KLAIRS GENTLE BLACK DEEP CLEANSING OIL | Hi, lama rasanya tak membebel kat sini. internet ni asyik tengelam timbul ja. nak update blog pun jadi hilang mood tau. so harini nak cerita pasal satu product yang sha dah try for a week? actually, this is not my first time using this brand, sha suka dia punya sun lotion!!!!

ok. back to the topic. actually sha dah lama guna teknik double cleansing ni, which is u need cleansing oil + foam cleanser. sebab apa guna teknik double cleansing ni? nak cuci elok elok muka sebab dah seharian kan bermekap, berhabuk berdebu semua melekat kat muka. kiranya extra cucilah. 

[ KLAIRS GENTLE BLACK DEEP CLEANSING OIL]

masa mula mula dapat this product, macam taksabar nak try time tu jugak and tbh sha guna kat tangan hahaha masa tu wow lembutnya lepas bersihkan, terus taksabar nak balik rumah nak cuci muka hahaha. sha gunakan cleansing oil ni as my night routine.

cleansing oil - foam cleanser - toner - sleeping mask and sleep!

so i had tried this product for a week and i think i cant live without it HAHAHA. sha sampai macam addicted dengan muka sendiri. suka gila pegang muka sekarang [walaupun tau sepatutnya jangan kerap pegang muka hahaha] sebab rasa soft je. untuk pengetahuan korang, this cleansing oil sesuai for all skin type including oily skin, sebab sha ada a bad oily skin. so far pakai takdelah naik jerawat or breakout. 

WHY U NEED THIS CLEANSING OIL?!

dalam cleansing oil ni terdapat tiga jenis natural black grains yang mana dapat memelihara kulit korang dan paling penting sebab ia merupakan bahan semula jadi :)

1. Black Bean Oil
- membantu mengawal sebum dan meningkatkan keanjalan kulit 

2. Black Sesame Oil
- mengelakkan dehidrasi dan penuaan kulit 

3. Blackcurrent Seed Oil
- menguatkan ketahanan kulit untuk mengelakkan berlakunya kulit kering dan ianya juga menggalakkan pertumbuhan sel kulit


WHO NEED THIS CLEANSING OIL??.

- sesiapa yang mempunyai kulit kasar disebabkan oleh blackhead dan sel kulit mati
- sesiapa yang mempunyai masalah kulit kering dan sensitif
- sesiapa yang mencari cleanser yang dapat memcuci liang pori dimuka


if you're intrested with this product, you can get it on hermo.my : https://goo.gl/5yauEh

You Might Also Like

11 Comment(s)

  1. mmg seronok bila cuci muka lepas tu muka terasa gebu dan lembut jer...mungkin boleh consider jugak brand ni..

    ReplyDelete
  2. Cleansing oil ni bagus..bagi kulit bersih sebersih2 nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul! sepatutnya memang kena ada dalam night routine

      Delete
  3. Replies
    1. dah ada 4 produk klair memang semua best

      Delete
  4. Selalu nampak elfira pakai jenama ni. Rasanya memang jenama ni tgh hot sekarang. Serius ramai tengah guna hee. Rasa mcm nak cuba jugak. Tunggu berfulus sikit la hehe

    ReplyDelete

Followers