7/31/2017

LIRIK TAK TAHU MALU | ATMOSFERA

by , in


Performed by : Atmosfera
Composer & Lyricist : Hezron Rayner
Arrangement : Harry Khalifah
Producer : Bratt Bob
Publisher : Rusa Marketing Sdn Bhd

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lirik :

pernah kau berjanji waktu kau mesej
sungguh ku percaya dengan kata katamu
tapi dibelakang kau tipu tipu aku
sakitnya hatiku air mataku jatuh

ku online facebook ku
ku update status baru
change my relationship
macam yang dulu dulu

jangan kau merayu
kerna aku tak mahu
hey dasar mukamu
memang tak tahu malu

kamu tak tahu malu
suka suka saja kau buat begitu
kau pernah berjanji pada diri ini
setia menanti walau apapun yang akan terjadi

dengarkanlah lagu ku
dengarkanlah kisah ku
tak terlalu happy tak terlalu sedih
ini bukan dongeng memang benar tentang kisah nyataku

pernah kau berjanji waktu kau mesej
sungguh ku percaya dengan kata katamu
tapi dibelakang kau tipu tipu aku
sakitnya hatiku air mataku jatuh

ku online facebook ku
ku update status baru
change my relationship
macam yang dulu dulu

jangan kau merayu
kerna aku tak mahu
hey dasar mukamu
memang tak tahu malu

kamu tak tahu malu
suka suka saja kau buat begitu
kau pernah berjanji pada diri ini
setia menanti walau apapun yang akan terjadi

dengarkanlah lagu ku
dengarkanlah kisah ku
tak terlalu happy tak terlalu sedih
ini bukan dongeng memang benar tentang kisah nyataku

oh kasih mengapa kau berjanji tetapi akhirnya kau mungkiri
oh kasih mengapa kau berjanji tetapi akhirnya kau mungkiri

kamu tak tahu malu
suka suka saja kau buat begitu
kau pernah berjanji pada diri ini
setia menanti walau apapun yang akan terjadi

dengarkanlah lagu ku
dengarkanlah kisah ku
tak terlalu happy tak terlalu sedih
ini bukan dongeng memang benar tentang kisah nyataku

oh kasih mengapa kau berjanji tetapi akhirnya kau mungkiri

7/29/2017

LIRIK CINTAMU PALSU | AIMAN ISMAIL

by , in


Lirik :

dulu kau pernah kata
hanya aku yang terbaik
tapi kini
semua telah berbeda

dulu kau pernah kata
hanya aku yang tersayang
tapi kini
kau berpaling sayang

mana janjimu
yang sering kau ucap dulu
kini semua
hanya bualan saja

tak usah kata sayang
jika kau kini hilang
tak usah kata cinta
jika kau telah mendua

tak usah kata sayang
jika kau kini hilang
tak usah kata rindu
jika cintamu palsu

dulu kau pernah kata
hanya aku yang tersayang
tapi kini
kau berpaling sayang

tak usah kata sayang
jika kau kini hilang
tak usah kata cinta
jika kau telah mendua

tak usah kata sayang
jika kau kini hilang
tak usah kata rindu
jika cintamu palsu

tak usah kata sayang
jika kau kini hilang
tak usah kata cinta
jika kau telah mendua

tak usah kata sayang
jika kau kini hilang
tak usah kata rindu
jika cintamu palsu

hu woooo....
7/25/2017

LIRIK BIDADARI DUNIA - EDA NAZIELA

by , in


BIDADARI DUNIA

Masih aku melihat mereka
Semua wajah ku lihat serupa
Senyum dibibir manis saja
Mata disini tak selesa
Oh mama adakah aku saja
Yang masih belum bahagia

Dan mama bersuara

Wahai bidadari dunia
Jangan kau menarik muka
Senyum lah kau dari mula
Kerna kau disini baik baik saja

Tapi mama, sampai bila?
Harus aku hidup tanpa berdua
Aku mahu juga
Kerna disini aku sendiri
Tiada teman tiada penganti
Lihat mereka disana, bahagia
Sudah aku perhati

Wahai bidadari dunia
Jangan kau menarik muka
Senyum lah kau dari mula
Kerna kau disini baik baik saja

Wahai bidadari dunia
Sudahkah kamu bersedia
Jangan kau cari kerana kau sunyi
Carilah bila engkau sedia, kerana Ilahi

Wahai bidadari dunia
Jangan kau menarik muka
Senyum lah kau dari mula
Kerna kau disini baik baik saja

Wahai bidadari dunia
Sudahkah kamu bersedia
Jangan kau cari kerana kau sunyi
Carilah bila engkau sedia, kerana Ilahi

Cinta bukan main - main
Bukan hanya untuk disayangi
But it’s a responsibility
But it’s a responsibility....
7/21/2017

LIRIK DIA PALING INDAH - EDA NAZIELA

by , in

DIA PALING INDAH

Sedang apa kau disana?
Bersama siapa?
Wajahmu senyum saja
Tiada pun tanda terluka

Jelas tunjuk kau bahagia
Jelas nyata tiada terluka
Ya sayang jelas semuanya
Akhirnya kau bersama orang yang kau cinta

(A)
Jagalah dia baik – baik
Jangan marah walau sedikit
Jangan biar hatinya terguris
Seperti hatiku yang terhiris
(B)
Jangan biar dia terluka
Seperti mana aku derita
Egomu buangkan ia
Kasarmu jangan dilempar sentiasa

Kerana hakikatnya hanya aku yang mampu terima
Namun matamu hanya melihat dia
Mana mampu ku atur rasa
Rasa yang telah engkau cipta

Bagimu diaa yang paling indah
Meski dia takpernah usaha
Seperti mana yang telah ku lakukan semua perkara
Hanya untukmu
Engkau masih melihat dia

Ulang (A) & (B)

Bahagialah kamu disana
Ku disini titipkan doa
Moga moga dia terima kau
Seperti mana ku cintai kau seadanya

7/21/2017

LIRIK TERBANG PERGI - EDA NAZIELA

by , in


TERBANG PERGI

Ku disini berfikir
Perhati gerak dan geri
Sudah ku nampak bezanya
Jauh dari hari pertama
Jauh dan jauh mengapa?
Dimanakah silapnya
Jika hatimu berubah bilang saja
Aku terima

(Korus)
Mana boleh aku paksa , "sayanglah aku semula"
Mungkin ada silap aku juga
Hingga engkau berubah jiwa
Mana mampu aku ubah
Hatimu bukan ku punya
Mungkin ini bukan yang sepatutnya
Untuk kamu dan untuk kita

Jika dengan melepaskan
Buat kau bebas tuk terbang
Pergilah ku lepaskan sayang
Mungkin hati tak mampu sepadan
Carilah sayapmu kembali bersatu
Dan ingatlah mataku
Yang tak pernah abaikan kamu

(Ulang Korus)

Berkecai sekali lagi
Punah dan hancur kembali
Mengapa ku masih disini
Menanti kau bilang untuk terakhir kali
Aku..……….
Menyayangi kamu
Cantik cinta berlalu
Seperti senja langit biru bertukar ungu
Kini hilang terus
Kau pergi bagai angin semalam
Yang takkan pernah muncul

7/14/2017

CUTI #PART3 : SPIDER-MAN HOMECOMING

by , in

Assalamualaikum!

adoi sapikah sapikah, asyik timbul tenggelam je hehehe. so harini sha nak sambung cerita dari cuti #part1 | #part2. setahun nak habis cerita ni pun -_-

6 JULAI 2017, KHAMIS , 12 SYAWAL

ceritanya bermula begini, petang 4 julai tu sha pi rumah cousin sha sebab nak tanya apatah pastu dia kata jom pi diy hahaha sha time tu baru balik dari manatah memang elok dah la besiap, sha kata la jom. pastu dia duk kata nak malam la apa la -_- pastu dia cakap esok jelah kita p hahaha dia taktau yang sha ni seorang yang busy :p cakap la takboleh esok nak p beraya rumah cikgu, pastu cakap la yang khamis free (macam orang paling busy pulak kan, dah ada jadual hari apa busy hari apa tak). pastu malam rabu sha whtsapp dia, nak pi dak esok? pastu dia kata nak dan dia nak tengok movie. sha pun macam ok jelah.

kami keluar berempat, ecece macam berpartner la. sha, kakfatin, badri dan bukhori

tutup muka sebab muka macam penat gila nak lari beli tiket hahaha

here my movie partner on that day
kabur sikit sebab ambik gambar sambil jalan hahahaha well sit yang sha pilih memang cun cun la walaupun mula mula nak ambik sit atas skali tu haha tapi takde yang budak budak so ambik jelah yang tu
so kitaorang tengok cerita Spider-Man: Homecoming tapi sha main phone pastu ada lah nak terlelap jugak hahahaha sorry taksuka cerita gini, cerita cinta cinta sukala :p so takboleh la buat review tapi sha bagi 7/10 lah sebab lawak.lepas habis movie, perut pun lapar apa lagi makanlah hahaha lepas makan terus balik, masa otw nak balik tu sha ada la ws kawan kawan sha yang cakap nak try chickenchop yang sha selalu makan tu, semua ok pastu apa lagi chickenchoplah pulak!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ni ja yang ada hahaha benda wajib kot selfie bila jumpa? hiks
inilah chickenchop RM5 tu hahahaha aduh terliur ni
disebabkan terkejar kejar masa, well anak dara takboleh balik lewat kan? memang habis makan terus kalut nak balik hahahaha sembang pun kejap tu jelah, ha chickenchop ni sedap gila uolls hahaha kakak jual tu dah kenal dah sha :p seminggu mestu dua tiga kali p makan hahahaha. balik tu letih gilaaaaaaaaaaaa dan esok tu kerja hahaha tapi ni cerita last week la :p bye!
7/10/2017

CUTI #PART2

by , in

Assalamualaikum.

Im back again. so berbalik kepada my prev entry (here) rasa macam perlukan sebulan untuk siapkan semua entry ni hahahaha. malas nak bebel panjang so here we go!

5 JULAI 2017, RABU , 11 SYAWAL

kitaorang sekelas ex 6A2 2015 (7 orang je lol) bercadang nakpi beraya kat rumah cikgu kitaorang, cikgu sejarah. walaupun dia bukan cikgu kelas kitaorang tapi rapat sangattt dengan dia sebab kasih sayang dia tu phewwww. our ex ketua kelas whatsapp sorang sorang (well ada 7 orang je kan) tapi ayat dia sumpah kelakar gila hahahaha icry

ni whatsapp yang first hahaha ayat dia ><'' *btw ni whtsapp yang diforward sahaja*
ni whtsapp yang bilamana dah dapat tarikh nakpi hahaha
so kitaorang yang geng perempuan decide nak keluar pukul dua sebab kitaorang memang kalau jumpa cikgu ni, susah nak balik so macam nak pi lama sikit la. yang lelaki cakap pukul 3 baru nak datang. lepas tu dalam 2;30 lebih baru gerak hahaha biasalah melayu :p bila sampai je mestilah nak bersalam salaman bermaaf maafan kan? tau tak cikgu kitaorang patah jari tapi dia takcakap pun masa dia call ketua kelas kitaorang tu :( cikgu cakap kalau nanti bagitau yang jari dia patah mesti semua orang takdatang. tapi betullah kan sebab taknak susahkan dia. cikgu pun ceritalah yang jari dia patah masa 20 ramadhan, kiranya raya tahun ni takde ketupat apa semua tu lah. kesian cikgu sebab dia kan jenis kalau orang pi rumah dia, dapat makan dan dapat makanan siap hahaha. sembang punya sembang pukul 3 lebih dah, geng laki taksampai lagi. cikgu pun cakaplah, kita makan jelah dulu :3 walaupun dengan keadaan cikgu macam tu, cikgu buatkan kitaorang spagetti uolls. dalam pukul 4 lebih baru geng laki datang hahaha perkataan geng tu mcm ramai je kan padahal dua orang je sebenarnya lelaki dalam kelas hahaha

simple gila spagetti ni tapi sumpah sedap 
lepas tu dalam pukul 5 kitaorang nak balik sebab ada tempat lain lagi nak pi. tapi macam biasa, bila nak balik je mesti cikgu mcm nak cerita lagi hahaha so mcm tersekat sekat :p tapi memang kena balik jugak sebab macam sha memang takboleh balik malam so kami pun ajak la cikgu bergambar hahahaha 

cikgu yang ketiga dari kanan
haaa ni jelah classmate sha time form6 hahaha paling sikit kot, 7 orang je ;p dua lelaki, 5 perempuan. kalau dulu, dua orang takpi skolah macam kosong kelas hahahaha tapi bagusnya pelajar sikit ni cikgu senang tumpukan perhatian dan yang takbagusnya taksempat nak lelap cikgu dah nampak hahahahaha.

selfie dengan cikguu
macam acah acah candid hahaha
dalam pukul 5;30 macam tu baru balik hahaha pastu singgah sana sini, memang letih gila lah kan. dannn kitaorang duk bincang nak pi beraya rumah cikgu kelas kitaorang pulak sabtu ni heheh #rayakansebulan
7/07/2017

CUTI #PART 1

by , in

Assalamualaikum.

amboi amboi amboi asyik menyepi je lepas raya ni padahal nak cerita tapi malas nak menaip, malas nak hadap pc :( tapi harini rasa rajin jugak lah nak menaip hikhik. so sha ambik cuti dari selasa sampai khamis (4 julai - 6 julai) sebab apa ambik cuti lama sangat? sebab haritu punya raya takhabis lagi hehehehehehe so jom kita mulakan cerita!

4 JULAI, SELASA, 10 SYAWAL

so kitaorang memang dah rancang agak lama nakpi makan megi sup siam ni, tapi dorang macam tunggu sha cutilah kan, ee terharu pulak hahahaha. so pagi tu kitaorang keluar, dalam pkul 11 macam tu, tapi kan tengok langit macam nak hujan tapi alhamdulillah takhujan hehehe so dapatlah makan selepas sebulan takdapat makan kan.

so nilah megi sup siam tu hahaha tapi nampak sayur je kan?  :p

ni macam acah acah candid tapi tak hahahaha
lepas makan tu, kitaorang macam "ha jom pi sungai padang" well, sungai padang tu dulu macam port berdatinglah hahahaha memang dulu takpi la situ, tapi skrg takde dah dating dating bawah pokok, tepi laut semua ni, semua pi aman je hahahaha *kidding* sha suka pi situ sebab nampak laut je, and i love laut so much. rasa nak buat rumah je kat situ hahahahahahaha 


selfie memang wajib lah kan?
memang best lah selfie situ, lighting cun gila!!!!! dengan angin sepoi sepoi bahasa. kalau bawak bantal rasanya memang dah terlelap dah situ hahaha. p/s : jangan lupa pakai sunscreen 



rasa macam pi langkawi hahahahahahahahaha
sekian untuk 4 julai! kiranya cuti kalini tiap hari keluar hehehehehehehe

7/03/2017

MnM HOME WHIMSICAL HOUSES

by , in

Assalamualaikum.

Semalam sha duk scroll feed FB ada jumpa ni ;-

Ada Rumah Senget, Rumah Terbalik Dan Rumah Hobbit!!!












uish bestnya! taksangka pulak Kedah ada tempat macam ni hahaha. dengar cerita tiket masuk sini RM10 je, memang oklah kan. sha ni duk tunggu kawan kawan semua cuti, baru nakpi. bulan 12 nanti kot hahahaha. so sesiapa yang tertanya tanya tempat ni kat mana ;-

Lot 4424, Lorong Masjid
Kampung Changkat Setol
Kg Changkat Setol
06010 Changlun, Kedah
WhatsApp : 019 4488197


7/01/2017

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!

by , in

Assalamualaikum and hi everyone.

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin! so how your hari raya? hari raya sha untuk tahun ni agak menyedihkan sebab sha demam sehari sebelum raya tapi hari raya sha kuatkan diri pi beraya 3 buah rumah lepas balik je dari beraya, demam memang teruk gila. raya kedua kat rumah je, tak keluar langsung hahaha. lepas tu raya ketiga dah ok sikit tapi sikit jela, still demam yang agak teruk. icry. dia macam before raya whtsapp orang dan bagitau "i wanna meet u this raya" last last sha yang takboleh beraya hahahaha and semua gambar raya muka cedih je! T___T tapi skrg, dah sihat, alhamdulillah! ( tapi semua ketupat rendang sila nikmati kawan penat memasak malam ke pagi dah habis :") )

  
#TEAMRAYAKEDAH

raya kan sebulan! siapa yang buat open house tu bolehlah jemput sha, sebab terniat nak besarkan muka lagi :p 

My Instagram