TERLUPA NAK RENEW DOMAIN!

Assalamualaikum

TERLUPA NAK RENEW DOMAIN! | Hi! Selamat Hari Raya Aidilfitri semua :) kalut betul kan bulan ni? sebabkan kalut sampai lupa nak renew domain >< sebenarnya sebulan sebelum tarikh luput memang dah dapat emel tapi macam biasa, menggunakan konsep last minute is the best, haa ambik!

TERLUPA NAK RENEW DOMAIN!

ceritanya semalam tengah check check emel, pastu buka emel satu lagi, eh netkl ada emel? eh domain dah expired????? macam mana ni? dalam akaun dah takde duit hahaa aduh raya sakan kan sampai takde dah duit dalam akaun. tapi sebaiklah ada juga yang terselit selit :p

dah nak login lupa pulak apa password *tepuk dahi* mana taknya, setahun sekali kan login, tu pun sebab nak bayar haha pastu reset password, dia tanya pulak security questions *tepuk dahi lagi* bayangkan password tak ingat takkanlah security answer nak ingat haha


terus contact pihak netkl, walaupun dah pukul11 lebih time tu, memang laju je dorang reply. terus login dan bayar tapi sebabkan bayar lepas dah expired so kena tunggu 12 jam baru website kembali seperti biasa. well saya pun taktahu pukul berapa start ok tapi bangun pagi tadi memang dah ok lah haha


fuhh kus semangat! sayang weh kat domain ni walaupun tak rajin update tapi nak jugak bayar kakaka tahun depan nak kena bayar awal la, supaya takjadi lagi macam ni :3

btw korang pernah tak cuai macam saya .___. hehee oklah bye!

Post a Comment

3 Comments

  1. las minit buat sesuatu mmg best.. kelam kabut tu paling best! haha.. pastu semua benda boleh lupa time kelam kabut tu..

    ReplyDelete
  2. Servis NetKL tidak mengecewa...sebagai panduan...biasakan renew domain sebulan lebih awal

    ReplyDelete
  3. since register domain guna email yang tiap hari buka so tak ada la pengalaman macam ni lagi. haritu netkl ada buat pakej bayar untuk 5 tahun dengan 10 tahun terus tak silap tapi terlepas pulak promo tu

    ReplyDelete