Subscribe to my Newsletter

RESEPI BUBUR DURIAN MUDAH DAN SEDAP!

Assalamualaikum

RESEPI BUBUR DURIAN MUDAH DAN SEDAP! | Hi! sapa sini layan drama Rindu Awak Separuh Nyawa? saya ni tiap malam tunggu episod baru drama tu 😅 kalau ada syukri yahya je mesti nak follow haha aduhhh

RESEPI BUBUR DURIAN MUDAH DAN SEDAP!

kebetulan dalam episod lepas ada sara (uqasha senrose) teringin nak makan bubur durian 😂 sekali saya teringin nak makan! dan kebetulan tadi cousin update yang anak dia pun nak bubur durian ni sbb tengok rasn hahaha adoi, dia dah siap masak then post kat fb jadi saya pun mintaklah resepi~ 

Resepi Bubur Durian Rindu Awak Separuh Nyawa

Bahan :


✔ Durian
✔ Santan
✔ Sehelai daun pandan
✔ 3 sudu besar gula
✔ Air 
✔ Secubit garam

✔2 sudu tepung gandum (untuk memekatkan kuah)

Cara - cara :


✔ Masukkan semua bahan bahan diatas kecuali tepung gandum
✔ Biarkan mendidih, kemudian masukkan tepung gandum tadi
✔ Kacau bubur dan masak sehingga korang dapat kepekatan yang korang nak
✔ Siap! boleh makan dengan pulut ataupun roti 😋

Post a Comment

5 Comments

  1. Akak tengah membayangkan carik roti rendam dalam bubur durian ni dan kemudian suap ke mulut.... 😂😁

    ReplyDelete
  2. nampak macam sedap, tapi saya tak makan . untuk peminat durian, mesti suka ni bangat ni kan..

    ReplyDelete
  3. Scene bubur durian ni lah paling sedih. Kejam betul Naz tak bagi Sara makan. Eh eh terjebak juga dengan cerita tu kan. Sedapnya bubur durian. memang mudah nak buatnya. yang tak mudah, nak dapatkan durian tu ha.

    ReplyDelete
  4. akak x mkn durian.. hehehe. rugi kan

    ReplyDelete