Subscribe to my Newsletter

TERPAKSA BELI SPEC BARU SEBAB...

Assalamualaikum

TERPAKSA BELI SPEC BARU SEBAB... | Hi! panas betul eh sekarang bila siang. kat tempat saya ni katanya suhu 32°c feel like 40°c 😂 bila tidur tengahari, auto rasa tidur dalam oven! tapi harini nak share pasal spec baru bukan pasal tidur :p


TERPAKSA BELI SPEC BARU SEBAB...

orang lain bila dekat dekat nak raya ni sibuk beli baju lah, tudung la, kasut la untuk pakai raya kan, while me beli spec? hahaha

sebenarnya dah lama nak beli spec baru tapi teragak agak sebab tak guna sangat. saya guna spec anti blue ray sebab asyik ngadap phone/laptop tapi haritu rasa macam takperlu.

tapi sejak sejak PKP PKPB PKPP PKP PKPKlah sendiri ehh haha memang asyik ngadap phone je sampai bengkak mata pastu nampak benda 1 jadi 2 😂 ala paham tak? hahahaha jadi saya terus decide beli baru!

spec lama bukannya tak elok tapi dia punya blue ray tu dah takda 😂 pakai betul kan? sampaikan hilang terus kat cermin tu, nak tengok tak macam mana bezanya?

nampak tak perbezaan dua spec ni? haaa yang atas tu dah hilang warna kuning tu, dah macam spec biasa dah 😂 anti blue ray dia dah terhakis la kot. 

yang atas tu bingkai hitam, tapi kalini sajalah ambik bingkai silver sebab tengah cuba cuba nak berwarna warni sekarang 😂 asyik hitam hitam hitam je!



me with and without spec 👀 rasanya spec ni jelah sesuai dengan saya haha pernah beli spec lain tapi tak sesuai. susah betul nak cari spec yang sesuai bila muka besar ni 🤣

okaylah bye! ✨

Post a Comment

6 Comments

  1. Akak pun dah lama tak buat spek baru...nak buat jugak ler cenggini. Memandang baju raya tak beli so gantikan dengan spek raya!!

    ReplyDelete
  2. Saya pun jenis yang tak tukar spec kalau tak rosak. Biasanya tukar kanta je tapi bingkai masih yang sama.

    ReplyDelete
  3. Btul la k ret pun dh kena check mata... Memanjang kabur dh ni.. Dh nmpk huruf berdouble2 haha...

    ReplyDelete
  4. kalo xnak pakai spec n kena beli spec tiap2 tahun, leh buat je lasik mata., hehehe wak dh buat lasik lebih 12 tahun., ;p

    ReplyDelete
  5. Janji selesa pakai dan nampak dengan jelas. Bab spek ni saya asyik pilih hitam je. hihi..senang nak match gitu :)

    ReplyDelete
  6. Memang elok kena pakai spek dh. Nanti mata makin teruk pulak. Apa pun janji selesa nk pakai sambil tgk blog hehe

    ReplyDelete