Subscribe to my Newsletter

RESEPI CUCUR JAGUNG 2 BAHAN MUDAH DAN SEDAP

Assalamualaikum

RESEPI CUCUR JAGUNG 2 BAHAN MUDAH DAN SEDAP! | Hi! biasalah time PKP macam ni, sentiasa lapar kan. haritu usha usha kat dapur, nampak tepung dan jagung dalam tin. duk fikir nak masak apa eh dengan dua bahan ni, pastu terjadilah cucur jagung.


siapa yang rasa takpandai masak sekali pun insyaAllah kalau buat cucur ni akan menjadi dan sedap hingga menjilat jari! bahan - bahan pun mudah je, maybe dalam RM5 kalau beli (rasanya la)

Bahan - bahan cucur jagung manis



1. Tepung cucur lemak manis ADABI
2. Jagung manis Ayam Brand

Cara - cara buat cucur jagung manis

1. Campurkan satu paket tepung cucur lemak manis dengan 1 tin jagung manis, gunakan air jagung tu untuk mendapatkan kemanisan dan membuatkan cucur jadi lebih lemak.


2. Panaskan api, jemput adunan tepung dan goreng seperti biasa.

3. Sedia untuk dihidang!


walaupun rupa biasa - biasa tapi rasanya fuhhh mantap 😝😝😝 by the way, campuran tepung tu korang boleh je nak tambah garam ke gula ke apa ke yang korang nak, tapi kalau saya memang macam ni pun dah sedap!

haaaa tunggu apatu, cepat gi beli tepung dengan jagung buat makan petang karang hehehe





Post a comment

2 Comments

  1. memang sedap cucur lemak manis ni.. makan petang2.. huhh

    ReplyDelete
  2. Sedap kalau cucur jagung oghang utagha masak.

    ReplyDelete