Subscribe to my Newsletter

JADI CALON TUNGGAL DAPAT 5A DALAM UPSR!

Assalamualaikum

JADI CALON TUNGGAL DAPAT 5A DALAM UPSR! | Hi! kembali bersiaran selepas beberapa hari taksempat nak buka blog. ok harini tajuk untuk 30 Days Blog Challenge


okay cerita ni back to 2008. saya ni murid yang biasa je masa sekolah rendah, pandai la jugak haha tapi takdelah menjadi target cikgu untuk dapat 5A.  kebanyakkannya cikgu akan target anak anak cikgu yang lain la, siapalah kita muahahaha

tapi saya ni selalu jugakla dapat markah tinggi :p terutama sekali mata pelajaran matematik. cikgu matematik saya dulu, kalau takbawak kertas yang dia bagi kena denda bayar 20sen haha kalau dapat markah rendah kena rotan kat tangan. bila teringat balik, rasa lawak pula dulu dulu

tapi disebabkan saya memang minat betul dengan matematik, dari darjah 1 lagi. setiap kali exam mesti dapat markah elok, pernah dapat 40/40 untuk matematik kertas 2! ehehehehe selain matematik, saya juga minat dengan english. kalau bagi tajuk je memang karang karangan macam takda hari esok xD

so bila tiba hari ambil keputusan UPSR, memang taksangka dapat 5A! saya masa tu rasanya tengah borak borak dengan kawan kawan, yelah nanti tah jumpa tah tidak hahaha. tetiba cikgu panggil nama! dan tahun tu, hanya saya yang dapat 5A di sekolah tu. rasa macam wow, betul ke... hahaha!

alhamdulillah, syukur. bangga sangat time tu, balik sekolah ada makcik makcik yang rapat datang peluk ucap tahniah ehekk. 

tu jelah kot moment yang dibanggakan hahaha! ok nexttt~


Post a comment

2 Comments

  1. woooowwww.. seronoknya dah terasa bangga kerana dapat bangga sekolah gitu.. :)

    ReplyDelete
  2. samalah kita, bukan jadi budak target tapi once result keluar, dgn cikgu cikgu menggelupor terkejut.

    ReplyDelete