SABUN VIRAL DI TIKTOK? YAY OR NAY?!

 

Assalamualaikum

SABUN VIRAL DI TIKTOK? YAY OR NAY?! | Helo geng, siapa sini download tiktok sebab nak tengok video video yang best macam diy, shopee haul, cara ambik gambar dan semua? itulah tujuan saya download tiktok, bukan sebab nak tengok video menari semua haha

bila dah tengok video video kat tiktok mesti rasa nak try! oh yaaaa, video resepi jugak. sebab resepi situ mudah mudah ja. tapi harini nak cerita pasal sabun basuh baju yang viral sebab mudah nak guna dan di-claim wangi 🤔 kita pun belilah di shopee. sebab murah, haritu beli 50biji kot hahaha so yah

bila dah beli tu excited la nak basuh baju haritu sebab nak try, bukak ja parcel ya Allah wangi gila! pastu ingt memang ok la sabun ni. bila basuh nampak macam baju cuci sebab air tukar warna 👇🏽

tapi bila dah keringkan, wangi hilang 😂 takwangi langsung! tapi takpa, ingatkan letak sikit kot tu tak wangi sebab kat cara cara penggunaan tu cakap macam ni ;


1-2 ketul : 5-7kg

3-4 ketul : 7-10kg


esok tu try lagi 😂 banyakkan sikit sabun. letak 5 hahahaha! ada jugak la wangi lepas keringkan tu, tapi tak wangi mana hahahaha. pastu mula mula macam maleh la nak repeat lagi, pastu last last repeat jugak 🤣


sebab apa repeat order? 

- senang nak guna, letak 2 3 butir then mesin

- takpayah nak sukat sukat

- comel (????)

- murahhh! 1 butir rm0.19 hahah


sebab apa tak patut repeat order?

- tak wangi macam yang di claim

- kalau beli kat shopee ada peluang untuk pecah 😂


so kesimpulannya, ikut pada diri sendiri la kot kan 😂 saya repeat sebab saya suka kerja mudah hahaha, tak wangi? takpa add on pewangi nanti kat kedai. 

4 Comments

  1. akak pernah guna jugak, share oder dengan membe di shopee... akak boh 7 ke 8 biji untuk cucian 15kg wangi jugak... dah kering pun wangi, heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish yeke? untung la 😂 ni sha repeat order pulak tapi dengan seller lain harap harap wangi la

      Delete
  2. beli sabun tu kat sini - https://t.productlink.io/a62a7y

    ReplyDelete
  3. ammi pun download tiktok sebab nak belajar bahasa, tengok recipe simple...bab2 menari ntahapa2 ni tak kuasalah. segan pulak tengok makcik2 yg dah lanjut usia ni tegedik2 menari

    ReplyDelete