JALAN JALAN LANGKAWI 2HARI 1MALAM!


Assalamualaikum

JALAN JALAN LANGKAWI 2HARI 1MALAM! | Hi, haha haritu bagitau adik nak pi langkawi dan dia pun "langkawi lagi?" 🀣 last pergi langkawi tahun lepas bulan 8 while bf sha bulan 8 pergi, bulan 11 pergi lagiπŸ˜‚ aiyo


jadi haritu tanpa dirancang, tengah whatsapp kawan tetiba dia cakap jom pi langkawi? makan nasi arab hahaha masa tu dah start PKPP. tak silap masa whatsapp tu hari selasa/rabu macam tu dan dia ajak pi hari sabtu minggu tu jugak 🀨 tapi fikir balik, biarla lepas 2 minggu PKPP baru pergi hahaha 

jadi menghitung hari demi hari la nakp langkawi pun, excited tunggu bf datang sama πŸ˜‚ 7 bulan takjumpa ya sebab PKP takboleh rentas neger hahahaha.

sha ni jenis kalau nakpergi mana mana memang akan settlekan semua benda cepat, while depa yang lelaki tu cakap "takpa dan aih" πŸ™„ sha pun cari la tempat penginapan (BACA SINI) dan beli tiket feri online (BACA SINI). taklupa juga kereta sewa πŸ˜‚ semua kitaorang dah book sebelum pergi sebab pergi sabtu ahad takut mahei πŸ˜†

Hari kejadian, 27 Jun 2020

7.20pg : kawan datang ambik sha dgn nazirah dirumah
7.30pg : bertolak ke Jeti Kuala Perlis
7.45pg : sampai jeti dan jumpa bf!!! πŸ€ͺ
8.00pg : naik feri
8.15pg : feri jalan
9.40pg : sampai Langkawi!
10.20pg : cari tempat makan & makan (nasi ayam)
11.30pg : sampai tempat penginapan, check in dan TIDUR 🀨

masa sampai sini, 1 bilik dah ready which is bilik diorang dan bilik sha dan nzirah belum ready. pastu dah boleh masuk terus punggah semua barang macam takda hari esok πŸ˜† macam nak duduk lama situ, cadang nak tidur pastu sajalah belek belek apa yang patut kat bilik tu nampak teh, bagitau nazirah ada teh dan ketul ais hahahaha nazirah pun bangun bancuhπŸ˜† mug yang dia guna tu jatuh dan pemegang mug tu patah hahahaha! tak jadi tidur kami tghari tuπŸ˜‚ terus mandi, zohor bersiap sebab dorang cakap 2.30ptg nak kluar 🀨 tapi pukul2.30 duk tidur lagi😀 pkul3 baru keluar hahaha cari makan sebab lapaq gila eyyy


3.00 ptg : keluar makan di Cafe Kaki Gunung
4.00 ptg : naik puncak Gunung Raya
5.00 ptg : pergi tepi Makan Mahsuri (beli bamπŸ˜‚)
6.00 ptg : ambik gambar di area Telaga Habour
6.45 ptg : nak balik bilik tapi pusing area Chenang 
7.25 ptg : sampai bilik
10.30 malam : keluar cari makan (MCD)
11.00 malam : pergi Pantai Chenang tapi takda apa yang menarik πŸ˜‚
11.30 malam : balik bilik dan tidooooo 

puncak Gunung Raya

28 Jun 2020

bangun, settle semua benda. kemas barang sesiap sebab nak check out terus dan balik

10.30pg : keluar cari makan pagi
12.20pg : sampai HiG dan beli ceklat
2.00 ptg : sampai jeti, pulang kereta
2.30ptg : bergambar kejap kat luar jeti tu tapi still nampak Helang
3.00ptg : naik feri
4.30ptg : sampai Jeti Perlis

lepas tu ambik kereta, pusing perlis jap pastu hantar geng balik dan sha & bf gi tesco makan 🀣

takbanyak tempat pun pergi walaupun tidur semalam, sebab malas nakpi tempat tempat yang ramai orang πŸ˜‚ SOP jangan lupa! tapi memang kat sana buat biasa je haha mask apa semua takpakai pun. takut kita πŸ˜‚

kenapa taknaik cable car? sebab semua pernah naik dah dan tau tau jelah nak naik cable car kena beratur macam mana. tapi taktahu la ada sop ni cemana haha tapi selagi boleh elak, elak jela πŸ˜†

berjalan kalini juga takbanyak ambik gambar, takbanyak buat story. memang enjoy the moment betul πŸ€ͺ alhamdulillah, settle satu short vacation tahun ni, mungkin bulan depan kita bercuti lagi? πŸ˜†



14 Comments

  1. Huda pun cuti tempat yg kurang org. Malas nk hadap n beratur lama2

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul! hahaha baik cari yang takda orang sangat

      Delete
  2. Wah bestnyaaa...! Bila teringat Langkawi, mesti teringat kek lapis.Hehe

    ReplyDelete
  3. bestnya g langkawi..xpernah sampai lagi langkawi..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. datang la ciknor hehehe serious bajet takyah banyak banyak πŸ˜†

      Delete
  4. bestnya dapat jln2 di langkawi... tapi orang perlis n kedah mesti dah tak heran kan heheheh... best dapat shopping coklat kat HIg

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu la πŸ˜… tiap tahun repeat langkawi πŸ˜‚πŸ˜‚ kena sedia duit bnyk shopping situ 🀣

      Delete
  5. Dekat ke rumah dengan langkawi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha dekat dengan kuala perlis, sebab duk sempadan kedah perlis. dengan langkawi 2jam jugak la

      Delete
  6. kami baru sekali g langkawi. memang nak repeat lagi, tapi tu la... peluang takde.. harap ada la masa terluang, nak ajak suami ke langkawi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ajak la sekarang! penginapan kereta sewa boleh dapat murah hehek

      Delete
  7. Bestkan gi sana tenangkan fikiran. Rasa nak repeat lagi

    ReplyDelete