BEHENTI BELI BARANG YANG TAKPERLU!


Assalamualaikum

BEHENTI BELI BARANG YANG TAKPERLU! | Hi! harini hujan la pulak kat sini, banyak juga la rancangan rancangan yang terbantut πŸ˜‚ tu la orang cakap jangan merancang awal sangat kekekeke


berkaitan tajuk diatas, nampak macam serious sangat kan πŸ˜‚ sha sebenarnya perasan lama dah sha memang suka beli benda yang merapu. tak, benda tu mungkin tak merapu pada orang lain tapi merapu pada sha sebab sha takguna!

kalau dulu masuk ECOSHOP, ewah setiap rak mesti grab 1 benda, sekali keluar habis rm50! helo? rm50 tu banyak ok πŸ˜‚ dah la barang yang beli pun tah apa apa hahahah! bila balik, tengok barang tu semua macam apo la aku beli ni ek. takda function pun halahhhh pastu nyesal πŸ˜‚

selain tu, bila scroll kat SHOPEE. nampak barang comel sikit mesti rasa nak beli, tapi taktau pun nak guna ke tak πŸ₯΄ pernah sekali, sha beli 5 handbag! sebab teringin & cantik tapi sebaik boleh jual balik tapi tetap rugi hahahaha!


jadi dengan keadaan sekarang, yang ekonomi belum sangat stabil ni. sha rasa kena stop dah buat perangai macam ni πŸ˜‚ tapi bulan ni sha dah terbeli jam & casing lepas balik dari langkawi haritu πŸ˜‚πŸ˜† 

macam mana sebenarnya nak berjimat ni eh? sha paling kalah kalau nampak free postage min rm19 gituπŸ˜‚ mmg akan beli barang bagi cukup rm19 hahahah! tapi rasanya lepas ni, memang kena berjimat betul πŸ˜‚ taktahu dah nak minta sumbangan dari sapa hahaha masing masing pokai sebab covid ni ha πŸ₯΄

tunggu jelah next post sha cerita pasal casing ke langkawi ke hahaha kalau rajin 🀭πŸ€ͺ btw share sikit macam mana korang handle untuk tak beli barang yang takperlu? huhu


4 Comments

  1. hehehehhe itulah benda yang perlu di berhentikan... tapi kalau dah masuk eco tu payah sikit la nak kawal napsu tu heheheheh

    ReplyDelete
  2. sama! kaella pun rasanya kena stop beli barang tak perlu. huhuhu dah banyak sangat membazir.

    ReplyDelete
  3. Kami memang jenis kedekut sikit, so kalau membeli kami cari betul2 yang kami nak, kami kaji/review betul2 apa yang kami nak beli tu beri manfaat/banyak kegunaan tak. kalau setakat lawa, memang kami tak beli..

    ReplyDelete
  4. Betul tuu tapi bila masuk kedai rasa semua macam perlu padahal list awal2 sikit je πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete