MAGGI : PERISA KARI CILI API


Assalamualaikum

MAGGI : PERISA KARI CILI API | Hi kembali bersama makan makan bersama sapikah muehehehe, haritu ada gi kedai then nampak megi ni. rasa macam takpernah try, ni cerita tahun lepas la haahaha so dah nampak tu sha pun beli tapi lupa beli mana dan berapa harga


to be honest sha bukan peminat mi segera ni, tak kisah la perisa apa brand apa haha memang jarang jarang juga la ada mi segera kat rumah kecuali masa tu sha tengah sibuk buat kerja bla bla bla memang sha akan spare 1 bungkus yang ada 5 dalam tu ha tapi kalau tak memang takdala stok kat rumah tapi sebab aura packaging mi segera ni menambat hati maka sha pun belilah satu, rasanya RM1 or RM1.20 kot


berdasarkan nama yang ternyata pada packaging memang pedas la benda ni kan hahaha sha pulak bukan jenis suka makan pedas, bukan taksuka tapi nanti membinasakan perut sendiri jadi dah selalu control untuk takmakan pedas. beli ni tahun 2019 hahaha malam 1hb Januari 2020 baru buat tauuu tu pun sebab ternampak dan terpikir nak habaq kat pembaca pembaca (tah ada yang baca ke tak kan)


biasanya kalau makan mi segera brand maggi ni, rendam dalam air panas ja tapi rajin pula haritu hahaha masak atas dapur sebab nak cepat :p maka terhasillah seperti dalam gambar. add on daging bakar yang adik punya sikit hahaha


closeup hshshhss tengoklah kuah dia, ya ampun terang sangat hahaha dah tahu dah pedas ni, nak makan ke tak nak makan ke tak padahal dah buat kan, try la sesudu dua ahhhh memang takleh habiskan ni hahahahaha dia punya pedas tu pedas cili lah kan dah nama pun cili api hahaha terasa dilidah dan bibiaq baqhang! memang terus mengalah, taksanggup nak sakitkan perut sendiri hahaha 


nak bagi rating berapa eh sebab makan takhabis kan, benda ni sedap cuma pedas HAHAHA 

3/5 boleh? 😆


korang dah pernah try belum yang ini?





7 Comments

  1. Waalaikumussalam. Oh belum jumpa lagi perasa ni. Kalau jumpa, mungkin kak takda beli. Tak sanggup makan pedas 😣

    ReplyDelete
  2. Ini kasi kat org suka makan pedas la gamaknya. ^^

    ReplyDelete
  3. time lapar ni maggie pun nmpk sdp sgt

    ReplyDelete
  4. Allahu..
    sedapnye megi.. ujan2 ni sedapnye mkn megi panas2..

    ReplyDelete
  5. memang tak beranilah nak cuba kalau pedas.. hehehe

    ReplyDelete