PRODUK CHOMEL UNTUK SI MANJA & SEISI KELUARGA


Assalamualaikum

PRODUK CHOMEL UNTUK SI MANJA & SEISI KELUARGA | Hi korang! sha nak cerita dengan korang pasal satu jenama yang sesuai digunakan seisi keluarga, bukan untuk baby je tau! baby pina suka gila dengan produk ni sebab ada gambar baby kat botol πŸ˜‚πŸ˜…πŸ˜…



CHOMEL BABY


buka je website Chomelbaby ni terus feeling feeling mak mak walaupun belum kahwinπŸ˜‚ kalau korang nak tau brand CHOMEL ini tercipta apabila ada seorang ibu (iaitu Founder Chomel) mencari produk yang sesuai untuk bayi beliau yang mempunyai kulit sensitif. selepas berhempas pulas mencari produk terbaik untuk anaknya maka terciptalah CHOMEL BABY dengan produk produk yang SEMULAJADI, SELAMAT, BERKESAN & MESRA ALAM untuk semua bayi bayi di luar sana ❤ korang nak tau tak apa produk yang sha dah try?

1. CHOMEL BABY HEAD TO TOE WASH

mula mula try baby wash ni, lembut gila pada kulit! takrasa kasar langsung macam brand lain. bau baby wash ni pun sha suka πŸ˜‚ rasa macam ada baby dalam rumah walaupun tak baby sangat yang guna πŸ˜› baby pina lagilah suka! sehari dua tiga empat kali dia nak mandi πŸ˜‚πŸ€¦πŸΌπŸ€¦πŸΌ

KENAPA HEAD TO TOE WASH NI BERBEZA DARI YANG LAIN?
πŸ‘ΆπŸ» kebanyakkan brand di luar sana mengandungi SLS/SLES.
πŸ‘ΆπŸ» kalau korang nak tau SLS/SLES ni boleh menyebabkan kerangsangan pada kulit (bayangkan jelah kulit baby jadi cemana 😩😩)


BAHAN UTAMA YANG DIGUNAKAN DALAM CHOMEL HEAD TO TOE WASH
πŸ‘ΆπŸ» pokok yang berasaskan minyak kelapa ; Flaxseed, Rosehip, Coconut & Monoi Tiare Oils
πŸ‘ΆπŸ» dan dicampurkan dengan Vit C & E untuk membuatkan kulit sihat dan lembut

SESUAI UNTUK 
πŸ‘ΆπŸ» newborn baby
πŸ‘ΆπŸ» baby yang mempunyai kulit sensitif

CARA PENGGUNAAN
πŸ‘ΆπŸ» basahkan kepala dan rambut baby dengan air, gosok baby wash secara perlahan seluruh badan & kepala lalu bilaskan sehingga bersih 😍

2. CHOMEL BABY DAILY LOTION


selepas mandi haruslah guna lotion dari Chomel ni 😍 bukan untuk baby je uolls, kita yang dah dewasa ni pun boleh jugak pakai, memang best sangatlah lotion ni. lembut je tekstur, tak berminyak dan tak melekit πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ

KENAPA DAILY LOTION NI BERBEZA DARI YANG LAIN?
πŸ‘ΆπŸ» lotion brand yang lain mengandungi silicon & mineral oil sebagai egen kelembapan
πŸ‘ΆπŸ» penyelidikan menunjukkan bahan bahan seperti diatas akan menyebabkan kegatalan pada kulit dan kulit menjadi merah



BAHAN UTAMA YANG DIGUNAKAN DALAM DAILY WASH
πŸ‘ΆπŸ»Flaxseed, Rosehip, Coconut & Monoi Tiare Oils
πŸ‘ΆπŸ» dan dicampurkan dengan Vit C & E untuk membuatkan kulit sihat dan lembut

SESUAI UNTUK 
πŸ‘ΆπŸ» newborn baby
πŸ‘ΆπŸ» baby yang mempunyai kulit sensitif

CARA PENGGUNAAN
πŸ‘ΆπŸ» boleh digunakan pada siang & malam terutamanya selepas mandi
πŸ‘ΆπŸ» sapu lotion ke seluruh badan baby setiap hari untuk kelembapan kulit mereka!

3. CHOMEL BABY WIPES (30 SHEETS)


my fav product ever πŸ˜‚ kalau siapa yang kenal sha, tahu la cemana sha punya hubungan dengan baby wipes. baby wipes ni sesuai untuk kegunaan baby & seisi keluarga tau! sangat sangat diperlukan bila keluar 

KENAPA CHOMEL BABY WIPES BERBEZA DARI YANG LAIN?
πŸ‘ΆπŸ» baby wipes dari brand yang lain boleh menyebabkan iritrasi pada kulit yang menyebabkan kemerahan, kegatalan 😩


SESUAI UNTUK
πŸ‘ΆπŸ» baby bottom
πŸ‘ΆπŸ» jari/tangan yang kotor
πŸ‘ΆπŸ» sebelum & selepas makan
πŸ‘ΆπŸ» mainan
πŸ‘ΆπŸ» travel

CARA PENGGUNAAN
πŸ‘ΆπŸ» buka resealable sticker dan tarik keluar tisu. reseal semua sticker setiap kali selepas menggunakan bagi menyekalkan kelembapan.


menarik kan produk dari Chomel ni? 😍 sha nak share sikit fakta fakta menarik yang mungkin korang taktau & mungkin korang tahu tapi dah lupa πŸ‘‡πŸΌ

✨ 1 daripada 3 produk rumusan yang dijual oleh peruncit utama mengandungi bahan bahan kimia yang boleh menimbulkan risiko kesihatan
✨ tahukah anda? kulit bayi adalah lebih nipis, mempunyai sifat keresapan bagaikan span dan cepat hilang kelembapan daripada kulit dewasa.
✨ lapisan perlindungan kulit bayi belum lagi matang, oleh itu bahan perengsa diserap dengan lebih mudah
✨ kulit sensitif & ekzema ; sebabnya tidak diketahui tetapi dipercayai campuran faktor genetik & alam sekitar menjadi puncanya. kondisi bertambah buruk dengan iklim cuaca panas seperti di Malaysia 

KENAPA KORANG KENA GUNA PRODUK CHOMEL
πŸ‘ΆπŸ» tiada bahan kimia
πŸ‘ΆπŸ» dermatologi untuk kulit sensitif
πŸ‘ΆπŸ» hypoalergenik ; tidak menyebabkan reaksi alahan
πŸ‘ΆπŸ» HALAL

UNTUK MAKLUMAT LANJUT πŸ‘‡πŸΌ
FB : CHOMEL
IG : CHOMEL
WHTSAPP : 0122651878

10 comments:

  1. yg guna produk ni pun comel org nya ;-)

    ReplyDelete
  2. rasa macam berkenan pulak tengok chomel. haha

    ReplyDelete
  3. Wow produk tempatan...ni dah terbaik ni
    Rasa nak cuba jugak set ni, boleh guna dan bantu peniaga tempatan jugak ni

    ReplyDelete
  4. teringat pulak carrie junior yang lama2 dulu viral...

    ReplyDelete
  5. alolo somelnya..nama dia pun chomel...kat mana ada jual ni, sha selain beli kat dorang direct?

    ReplyDelete
  6. Nama pun chomel.. sechomel produknya..

    ReplyDelete
  7. Comel betul tu.. berkenan la

    ReplyDelete