DRAMA : KAN KUKEJAR CINTA KAMU (ASTRO RIA)


Assalamualaikum

DRAMA : KAN KUKEJAR CINTA KAMU (ASTRO RIA) | Hi! lama rasanya takbercerita  pasal drama melayu 😂 mula mula tau pasal drama ni ingatkan takbest. yelah dengan tajuk macam gitu, ingat typical cerita melayu la kan. sekali tengok best gila weyyy! sha tengok haritu dari episod 1-14 dalam masa 1 malam 🤣 ko rasa???

KAN KUKEJAR CINTA KAMU 


Tajuk : Kan Kukejar Cinta Kamu
Mula Tayangan : 17 Disember 2018
Masa : 10.00 malam
Hari :  Isnin-Khamis
Siaran : Slot MegaDrama Astro Ria 104 & Ria HD 123
Terbitan : Global Station Sdn Bhd
Jumlah Episod: 28

PELAKON : Amyra Rosli, Fendy Bakry, Delimawati, Hafidz Roshdi, Elya Miera, Syamim Farid, Doria Rachel Jolly, Natasya Mahyan, Mia Nasir, Safwan Nazri, Shah Hazvee, Hafizuddin Fadzil, Zarynn Min, Mahmud Alibashah, Rosnah Johari, RJ, Husna Mustaffa, Oktovia Manrose, Fadzilah Mansor 

LAGU TEMA / OST 
Hael Husaini - Hajat

SINOPSIS KAN KUKEJAR CINTA KAMU

Alma dan Raiyan bertemu ketika sama-sama belajar di luar negara dan berkahwin secara senyap tanpa pengetahuan keluarga sebelum kembalinya ke tanah air.

Sehari selepas berada di tanah air, Raiyan kemalangan hingga menyebabkan dia kehilangan identiti diri dan keliru sentiasa. Alma atur strategi. Tanpa dedahkan statusnya sebagai isteri, dia buru dan dekati Raiyan dalam senyap.

Nek bonda yang digelar 'Hitler' orang berkuasa dalam keluarga Raqib mengetahui Ray sudah berkahwin dengan Alma tetapi disebabkan dendamnya dengan keluarga Alma, Nek Bonda merahsiakan kewujudan Alma daripada Ray. Nek Bonda memilih Dilaila untuk dikahwinkan dengan cucu kesayangannya. 

Bapa Alma, Datuk Seri Hakim pula mahu Alma berkahwin dengan Huzail, anak rakan kongsinya. Alma merahsiakan statusnya kerana bapanya sebelum ini pernah berpesan supaya dia tidak mendekati keluarga Datuk Raqib


MY FIRST IMPRESSION

masa mula mula tayang & terbaca tajuk drama ni rasa macam "hm mesti takbest ni" pastu haritu duk scroll explore ig keluar video drama ni, macam best je. pastu start la tengok dari episod 1. mula mula tengok tu sampai konfius nak pilih tidur ke nak tengok drama 😂 dan sha memilih nak tengok sebab  best weyyy! drama ni buat kita rasa nak tau nak tau dan nak tau 😩🤦🏼🤦🏼 jadinya haritu tak tidoq sampai pagi, tapi lepas subuh terus lelap 😅🤣🤣 those yang tak tengok cerita ni mohonlah tengok, korang akan rasa gembira, sedih, bahagia, nak marah 🤣🤣

okbai!

11 comments:

  1. tak tengok drama ni.. kalo marathon 1-14 tu memang best laa tu hehe..

    ReplyDelete
  2. errr..tak tertarik nak tengok sbb hero dia tak ensem..haha..lagi pulak dia ada scene2 sakit hati.iolls is cannot..kang stress..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hero takhandsome tapi manis la kakfiez 🤣🤣🤣😍

      Delete
  3. jarang layan drama2 ni skrg ... lagi2 bila dh terlepas episod awal mmg tak ikut lah... akak rasa dh tua nk lyn drama cinta cintun sgt kot heheheh

    ReplyDelete
  4. amyra rosli nmpk muda gila dlm cita nih. Tak macam mak orang :D

    ReplyDelete
  5. mula2 start cita ni, layan gak..lama2 tu stop dah sbb geram sgt ngan nenek dia tu. last2 balik ari tu..beli novel. puas hati..cuma lum baca lagi

    ReplyDelete
  6. Tak tengok.. cam tak berkesempatan nak follow..

    ReplyDelete
  7. aida folo, sha.
    kalau tak sempat tgk mlm, aida akan tgk ulangan esok nyer.
    kul 10 pagi atau 4 ptg.
    menarik la. more to family problem.
    berkait sana. berkait sini.
    moga happy ending la buat alma & ray.

    ReplyDelete