EKSTRAK DAUN PANDAN DARI BIO NUTRICIA EXTRACT


Assalamualaikum

EKSTRAK DAUN PANDAN DARI BIO NUTRICIA EXTRACT | hi, zaman sekarang semua nak mudah dan cepat kan? taksangka sha jumpa satu benda magik ni πŸ˜‚ eh nak tahu ke benda apa? korang pernah dengar pasal ekstrak daun pandan? memang setiap rumah WAJIB ada dua benda ni, konfirm tak menyesal dan sangat memudahkan korang


BIO NUTRICIA EXTRACT ? TAKPERNAH DENGAR PUN

Bio Nutricia Extract merupakan satu syarikat makanan bioteknologi yang wujud sejak 2006 lagi. dimana syarikat ini menumpukan penghasilan dan mengkomersialkan tumbuhan berasaskan ekstrakdari spesis herbal yang diluluskan oleh GMP, HACCP & JAKIM

PANDAN LEAF EXTRACT LIQUID
selama ni mesti korang pun macam sha kan? kalau nak buat kuih yang memerlukan daun pandan, terpaksa gi cari daun pandan (kadang kadang sampai ke rumah jiran ko) pastu nak kena buat macam macam step lagi lah, tapi lepas sha jumpa ekstrak daun pandan ni, memang mudah gila lah! buka peti ais, ambik & guna 🀣 jimat masa pastu jimat duit, nak tahu kenapa? 


tapi okay ke proses ekstrak daun pandan ni? ha tengok rajah ni bawah ni πŸ‘‡


takkan tak okay lagi kalau macam ni kan? memang yakin la nak guna! ekstrak daun pandan ni mempunyai dua jenis ; minuman & bakery 

PANDAN LEAF EXTRACT (DRINK)
Aroma pandan akan dihasilkan apabila dimasukkan ke dalam air panas. teknologi yang digunakan ini akan memastikan mengekalkan rasa dan warna seperti daun pandan

WARNA : more to light yellow green


CARA MENGGUNAKAN
🌿 masukkan 2 teaspoons ekstrak daun pandan kedalam 250ml air panas (bagi menghasilkan aroma daun pandan)
🌿 kacau selama 1minit sebelum dihidangkan
🌿 boleh juga ditambah kedalam susu, coffee, latte, smoothies, coco & oat

CARA PENYIMPANAN 
🌿 setelah dibuka wajib masukkan ke dalam peti ais

PANDAN LEAF EXTRACT (BAKERY)
manakala untuk bakery pulak, ha korang boleh gunakan untuk baking kek, wow sedapnya kek pandan kan? 🀀 selain dari kek, dengan menggunakan ekstrak daun pandan(bakery) boleh digunakan untuk kuih muih, jelly, aiskrim, jem, pudding & banyak lagi!


kepada yang suka baking tu wajib beli satu ni sebab korang takkan susah susah nak mencari daun pandan dah lepas ni πŸ˜‚

WARNA : hijau seperti pandan

CARA PENGGUNAAN 
🌿 dimulakan dengan 1tbs untuk setiap 226g bahan & tambah mengikut warna yang korang nak!


REVIEW
walaupun sha takmasak but i think benda ni wajib ada kat rumah sebab sangat sangat memudahkan & ready to use. korang dah takpayah susah susah cari kat luar kan? harga pun affordable! 


UNTUK MAKLUMAT LANJUT


4 comments:

  1. Menarik. Siapa yg tak ada pandan dekat rumah boleh terus beli yg ini je.

    ReplyDelete
  2. Memang produk yang bagus dijadikan stok dirumah..

    ReplyDelete
  3. ha'ah..memang ada gak stok kat rumah ni..hehe...cuma part buat kuih je, akak kureng rajin..hehe

    ReplyDelete
  4. org yg buat bisnes kuih muih yg susah nak dapat stock daun pandan, mmg kena beli ni..senang dan berbaloi

    ReplyDelete