CARA SAYA KEMAS BARANG UNTUK TRAVEL

Assalamualaikum

CARA SAYA KEMAS BARANG UNTUK TRAVEL | Hi! Korang kalau travel ke balik kampung ke macam mana korang pastikan barang korang bawak cukup? Atau korang macam suami saya yang tak kisah cukup ke tak 😂

CARA SAYA KEMAS BARANG UNTUK TRAVEL

Sebenarnya cara ni dah lama saya pakai, dari mula mula pernah travel sendiri lagi. Memang berkesan! Haha pernah je tertinggal barang tapi selalunya tak la 🤣

Kalau pakaian selalunya saya akan list mana saya nak pakai, baju apa, seluar ke kain, kasut apa ha begituuu pastu letak yang sehari satu tempat, nak masuk beg/luggage nanti semak balik pastu tick

Ni contoh time saya balik kampung haritu 😂 baju nak pakai time nak balik pun listkan jugak! So boleh dah la start asingkan mana nak pakai mana tak. Bila dah masuk beg terus tick!

Bila korang buat macam ni, bukan je barang tak lupa, korang juga boleh elak daripda bawak benda yang tak sepatutnya bawak pun. Dah dapat ringankan beg!

So esok nak jalan jalan, malam ni saya akan buat list 😂 kemas? Esoklah! Memang apa apa last minit lah kerja saya ni 😝 nak pergi mana? Haaaaa tunggu!



Post a Comment

4 Comments

  1. kalau sy dh tulis pon nnti ada lagi yg tarik masukkan dalam beg. takot tak cukup hahaha

    ReplyDelete
  2. Hahaha k ret pun lbh kurg awak jgk mengemas cuma kita x buat list kat kertas... List kita sume dlm hotak je hehee

    ReplyDelete
  3. Lelaki memang jenis tak kisah sangat. Apa yang kita kemas, itulah yang dia akan pakai nanti. perempuan biasalah, berkemas ada sistem gitu :)

    ReplyDelete