DOUBLE MASKING, ON!

Assalamualaikum

DOUBLE MASKING, ON! | Hi, salam jumaat. tadi petang hantar pakcik masuk wad untuk kemotrapi besok, jadi saya mengikut saranan yang WHO keluarkan untuk pakai double masking.

DOUBLE MASKING, ON!

Sebelum saya ceritakan apa yang saya rasa bila pakai double masking, meh saya sharekan dulu fakta mengenai double masking ni




kesimpulannya, double masking ni korang kena guna surgical mask + cloth mask & surgical mask di dalam, cloth mask diluar. jangan pandai nak pusing fakta ok? 🤗

PENGALAMAN DOUBLE MASKING


mula mula saya rasa macam uish double masking? takpenat ke kan? pakai surgical mask pun kadang berpeluh muka! tapi bila dah try pakai tadi, fuh rasa selamat! i means dia macam terletak elok kat muka dan takda ruang nak masuk 😂✊🏼

kalau add on face sheild lagi ok, tapi tadi kat hospital tak ramai. macam bukan hospital 😅 dan saya perasan, ramai jugak yang double masking 😊 see? rakyat bukan taknak ikut sop tapi tulah tu. harini dah 8k kes gais 😩

ya Allah, kau angkatlah wabak ini dari dunia, lenyapkanlah wabak ini ya Allah, berikanlah kami kehidupan seperti dulu kala 😩 aminnn!




Post a Comment

20 Comments

  1. Ha betul kan.. Bila pakai double dia mcm padu n ketat kan.. Rs mcm secure lagi heheh

    ReplyDelete
  2. Sekarang dah wajib double mask kannn, memang betul betul teruk wabak covid19 di Malaysia sekarang ni :(

    ReplyDelete
  3. Aamiin.
    Semoga dijauhi daripada jangkitan.

    ReplyDelete
  4. Kedah pun ramai hari ini dan penambahan 2 kluster baharu terdekat dekat Bukit Pinang huhu

    ReplyDelete
  5. erm... tu la akak pun dh guna double musking... thanks for sharing

    ReplyDelete
  6. Jom double masking semua! Akak pun ni baru beli cloth masks tambahan buat stok 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah nak kena beli pulak ni cloth mask 😆 atleast kena ada tiga haha;

      Delete
  7. good info. saya pun baru beli mask kain sebab double masking ni

    ReplyDelete
  8. Biasa org pakai face shield juga kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yee :) tapi sbb urusan kejap je tu pakai double masking je. kalau appointment insyaAllah pakai face shield sekali hehe

      Delete
  9. kaella pun memula fikir cam, macam mana nak benafas double mask ni, tapi bila try so far ok jer, fikiran tu je yang nak kena set hehe

    ReplyDelete
  10. Aaamiiin... ya Rabbal Alamin...
    Lepas ni nak try jugaklah double masking tapi nak kena beli cloth mask dulu huhuhu

    ReplyDelete
  11. amin.. mama belum pakai lagi double mask. pakai satu pun dah rasa sesak nafas. tapi bila beli yg brand karangkraf ni rasa selesa pula. boleh cuba kot nanti

    ReplyDelete