Subscribe to my Newsletter

SUSAHKAN LDR NI!

 Assalamualaikum

SUSAHKAN LDR NI! | Hi, sebelum memulakan post ni, nak bagitau mungkin post ni agak tidak menyenangkan atau sedikit beremosi sebab saya stresss!


kau pulang....

pulang sekarang....

ku rindu wajahmu...

senyuman manismu sayang.....


so sha dah in long distance relationship dalam dua tahun lebih (haha taksangka dah lama). kedah - negeri sembilan, negeri sembulan - kedah. kalau korang rasa dekat, alhamdulillah tapi bagi sha jauh gila! atleast 8-9 jam nak sampai 😭

dah banyak kali kitaorang terpaksa cancel nak jumpa sebab covid ni haha, tapi bila dah dekat mesti kes naik 🥺 haritu kat kedah start dengan sivagangga sampailah sekarang tembok, dan tetiba kat negeri9 pulak kes naik....

ceritanya last jumpa sebelum covid adalah november then lepas umum pkpp kitaorang ada jumpa tapi 3 hari je 😂 takjumpa 6-7 bulan pastu jumpa 3 hari je huwaaa 😫

disebabkan haritu kes kat kedah dah makin berkurang, kitaorang pun macam decide nak jumpa bulan 11 nanti tapi sebab covid naik balik, terpaksa batal lagi 💆🏽‍♀💆🏽‍♀ terpaksa tunggu clear sikit, habis saya nak marahkan sapa ni? nak marah siapa yang buat prn tu boleh tak? 😫😫

kalau ada yang rasa ldr ni mudah, not for me anymore. dulu masa mula mula decide nak ldr, wah cakap besar 😂 okay je kalau takjumpa lama lama pun, lek la ada kawan kawan ka. tapi skrg kawan kawan semua dah nak kahwin 😂 

ye tahu ada orang lain ldr, my - oberseas la, time berbeza la apala, tak kisah la. yang saya kisah sekarang diri saya 😂 benda benda remeh temeh macam ni boleh buat gaduh tau! 

susah tau ldr ni, kalau merajuk dia takboleh datang bawak mekdi sebab nak pujuk, kalau salah sorang sakit takboleh datang bagi ubat, kalau rindu takboleh jumpa sob sob, bila birthday takboleh sambut sama sama, nak jumpa memerlukan kos yang banyak, 10 bulan takjumpa sempat jumpa 2 3 hari je huhuhu

jadi, saya sebagai pejuang ldr sarankan anda semua takpayah la ldr 🥺 nampak mudah tapi susah......


Post a comment

5 Comments

  1. Sabarlah Sha..Insha Allah, bila wabak ini dah reda sikit, awak boleh jumpa😊..

    ReplyDelete
  2. samalh om dulu pun ldr jgak dgn suami, skrg ldr dgn suami dan anak. Lagi perit tau perasaan tu, kuat dgn tak kuat je nak tmpuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuatnya om 🥺 ldr dengan anak lagi perit kan :(

      Delete
  3. moga dipermudahkan urusann

    jom join giveaway saya https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/12/digital-arts-giveaway.html

    ReplyDelete