SUSAHKAN LDR NI!

 Assalamualaikum

SUSAHKAN LDR NI! | Hi, sebelum memulakan post ni, nak bagitau mungkin post ni agak tidak menyenangkan atau sedikit beremosi sebab saya stresss!


kau pulang....

pulang sekarang....

ku rindu wajahmu...

senyuman manismu sayang.....


so sha dah in long distance relationship dalam dua tahun lebih (haha taksangka dah lama). kedah - negeri sembilan, negeri sembulan - kedah. kalau korang rasa dekat, alhamdulillah tapi bagi sha jauh gila! atleast 8-9 jam nak sampai ๐Ÿ˜ญ

dah banyak kali kitaorang terpaksa cancel nak jumpa sebab covid ni haha, tapi bila dah dekat mesti kes naik ๐Ÿฅบ haritu kat kedah start dengan sivagangga sampailah sekarang tembok, dan tetiba kat negeri9 pulak kes naik....

ceritanya last jumpa sebelum covid adalah november then lepas umum pkpp kitaorang ada jumpa tapi 3 hari je ๐Ÿ˜‚ takjumpa 6-7 bulan pastu jumpa 3 hari je huwaaa ๐Ÿ˜ซ

disebabkan haritu kes kat kedah dah makin berkurang, kitaorang pun macam decide nak jumpa bulan 11 nanti tapi sebab covid naik balik, terpaksa batal lagi ๐Ÿ’†๐Ÿฝ‍♀๐Ÿ’†๐Ÿฝ‍♀ terpaksa tunggu clear sikit, habis saya nak marahkan sapa ni? nak marah siapa yang buat prn tu boleh tak? ๐Ÿ˜ซ๐Ÿ˜ซ

kalau ada yang rasa ldr ni mudah, not for me anymore. dulu masa mula mula decide nak ldr, wah cakap besar ๐Ÿ˜‚ okay je kalau takjumpa lama lama pun, lek la ada kawan kawan ka. tapi skrg kawan kawan semua dah nak kahwin ๐Ÿ˜‚ 

ye tahu ada orang lain ldr, my - oberseas la, time berbeza la apala, tak kisah la. yang saya kisah sekarang diri saya ๐Ÿ˜‚ benda benda remeh temeh macam ni boleh buat gaduh tau! 

susah tau ldr ni, kalau merajuk dia takboleh datang bawak mekdi sebab nak pujuk, kalau salah sorang sakit takboleh datang bagi ubat, kalau rindu takboleh jumpa sob sob, bila birthday takboleh sambut sama sama, nak jumpa memerlukan kos yang banyak, 10 bulan takjumpa sempat jumpa 2 3 hari je huhuhu

jadi, saya sebagai pejuang ldr sarankan anda semua takpayah la ldr ๐Ÿฅบ nampak mudah tapi susah......


4 Comments

  1. Sabarlah Sha..Insha Allah, bila wabak ini dah reda sikit, awak boleh jumpa๐Ÿ˜Š..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu harap harap cepatla baik semula ๐Ÿ˜ญ

      Delete
  2. samalh om dulu pun ldr jgak dgn suami, skrg ldr dgn suami dan anak. Lagi perit tau perasaan tu, kuat dgn tak kuat je nak tmpuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuatnya om ๐Ÿฅบ ldr dengan anak lagi perit kan :(

      Delete