BUAT AIS KRIM MILO HOMEMADE SEBAB BOSAN! ##quarantineday10


Assalamualaikum

BUAT AIS KRIM MILO HOMEMADE SEBAB BOSAN! ##quarantineday10 |  Hi, eh helo hahaha harini orang dah hari ke berapa quarantine tapi kita baru nak update apa yang dibuat masa hari ke 10 hahaha. biasalah niat memang nak istiqomah tapi sentiasa terbabas xD


ok sebelum nak meneruskan bebelan, marilah saya kongsikan terlebih dahulu resepi dan cara cara nak buat ais krim homemade ni yang korang semua boleh buat kat rumah!

Bahan - Bahan Buat Aiskrim Milo Homemade


🍦 1 tin susu cair
🍦 2 sudu besar susu pekat manis
🍦 1 sudu besar ovalette
🍦 milo ikut suka nak banyak mana xD

Cara - Cara  Buat Aiskrim Milo Homemade


🍨 masukkan susu cair, susu pekat manis dan ovallette ke dalam blender
🍨 blend semua bahan sehingga kembang seperti gambar diatas
🍨 bila dah kembang, masukkan milo dan blend sehingga adunan bersatu
🍨 masukkan dalam bekas dan simpan semalaman

sebelum dibekukan

dah beku! boleh makan!

sebenarnya kena letak esen vanila tapi takda kat rumah dan maleh nak keluar beli musim musim pkp jadi guna jelah apa yang ada kat rumah hahaha sedap juga dan jadi juga aiskrim. korang juga boleh letak flavour apa korang nak, name it then mix it ok? XD

incase korang buat aiskrim homemade ni guna resepi sis, jangan lupa share kat story ig dan tag sis ok? @shfyqhazhr XD okbai!!




13 Comments

  1. Hehehe Sis pun baru macam verangan nak buat aiskrim...tunggu Dadih kat rumah ni habis dulu hehehhe..

    ReplyDelete
  2. Nampak cara nak buat tu mudah ye tapi nak tunggu mood buat tu mai aduhh hahaha.
    Telan air liur jela T_T

    ReplyDelete
  3. ray milo pun lama tak minum ni. nampak ice cream milo pulak.
    sedapnyaaa

    ReplyDelete
  4. Follow sini.. :)
    haritu ada buat aiskrim ni juga... manis..tapi sekalije la buat.

    ReplyDelete
  5. sisturrrr.. hantar la sebekas kat itew. huwaaa..

    ReplyDelete
  6. wow! menariknyaa terliur pula tengok. tapi tulaa, nak buat tu rasa malas

    ReplyDelete
  7. Sedap juga ni. Bolehlah jadikan kudapan dan at least tak bosan ada something boleh dibuat masa PKP ni kan

    ReplyDelete
  8. Woahh nampaknsedap boleh try nanti

    ReplyDelete
  9. Menu bagus ni..nk kena cuba..done follow sini

    ReplyDelete
  10. Nice.. tapi. Ovalette takdak pulakkkk. Ahhahaa..

    ReplyDelete
  11. Jemput join segment resepi mama ye

    ReplyDelete